Noi manifestări omagiale și un spectacol pe cinste vor avea loc la Guruslău

Consiliul Județean Sălaj, împreună cu Primăria Hereclean și Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, organizează în data de 6 august, de la ora 15, manifestarea Guruslău 2023. Sălăjeni de toate vârstele vor sărbători un moment important din istoria poporului român, împlinirea a 422 de ani de la ultima victorie a lui Mihai Viteazul. Evenimentul va avea loc pe Dealul Guruslăului, la Monumentul lui Mihai Viteazul, în locul în care, în urmă cu 422 de ani, oștile conduse de marele voievod și de generalul Basta au învins armata lui Sigismund Báthory. Intrarea este liberă.

Programul manifestării este unul divers, conceput să răspundă chiar și celor mai diverse gusturi. Începând cu ora 15, participanții se vor bucura de un program muzical ambiental, vor putea vizita standurile tematice și se vor relaxa la terasele și standurile cu produse culinare.

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc de la ora 17, marcată de un ceremonial militar și religios. Nu vor lipsi elicopterele militare, salturile cu parașuta, tragerile cu tunuri de artilerie și mult așteptatele mișcări cu arma ale plutonului de gardă. Vor prezenta exerciții cu caracter specific: Forțele pentru Operații Speciale Române (parașutiști), Brigada 30 Gardă „Mihai Viteazul”, Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, Fanfara Militară din Timișoara și Regimentul 69 Artilerie Mixtă „Silvania”.

La ora 18.30 pe scena de la Guruslău vor evolua: Ansamblul Folcloric „Meseșul” Zalău și invitații speciali ai evenimentului (Mariana Deac, Oana Fonț, Vasile Coca, Alin Oprea – artistul care a făcut parte din trupa Talisman).

Guruslău 2023 se va încheia cu un foc de artificii care va lumina cerul începând cu ora 21.30. Organizatorii spun că pe tot parcursul zilei, participanții vor putea vizita standurile de prezentare ale partenerilor și colaboratorilor, care-i așteaptă pe vizitatori cu numeroase surprize: Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj, Inspectoratul de Jandarmi Județean Sălaj, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Porolissum” al Județului Sălaj, Forțele pentru Operații Speciale Române, Regimentul 69 Artilerie Mixtă „Silvania”, Biblioteca Județeană „Ioniță Scipione Bădescu” Sălaj, Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău, Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, ADI „Țara Silvaniei”.

Pentru cei care nu dispun de mijloace proprii de transport, Consiliul Județean Sălaj va pune la dispoziția participanților autobuze, al căror program de circulație va fi comunicat în timp util.

3 Thoughts to “Noi manifestări omagiale și un spectacol pe cinste vor avea loc la Guruslău”

  1. […] Consiliul Județean Sălaj, împreună cu Primăria Hereclean și Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, organizează în data de 6 august, de la ora 15, manifestarea Guruslău 2023. Sălăjeni de toate vârstele vor sărbători un moment important din istoria poporului român, împlinirea a 422 de ani de la ultima victorie a lui Mihai Viteazul. Evenimentul va avea loc pe Dealul Guruslăului, la Monumentul lui Mihai Viteazul, în locul în care, în urmă cu 422 de ani, oștile conduse de marele voievod și de generalul Basta au învins armata lui… Citeste mai mult […]

  2. […] Consiliul Județean Sălaj, împreună cu Primăria Hereclean și Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, organizează în data de 6 august, de la ora 15, manifestarea Guruslău 2023. Sălăjeni de toate vârstele vor sărbători un moment important din istoria poporului român, împlinirea a 422 de ani de la ultima victorie a lui Mihai Viteazul. Evenimentul va avea loc pe Dealul Guruslăului, la Monumentul lui Mihai Viteazul, în locul în care, în urmă cu 422 de ani, oștile conduse de marele voievod și de generalul Basta au învins armata lui…  » Mai multe detalii […]

  3. Anonim

    Monumentul a fost inaugurat în prezența șefului statului, Nicolae Ceaușescu. Nici azi nu a fost încă pedepsit cel care a profanat acest monument dar, mai este timp!

Leave a Comment