Zvonoteca

# Azi, Zalăul împlinește 550 de ani de când a primit statut de oraș. E sărbătoare mare, dar nu se întâmplă nimic. Visăm la statuile cu Mihai cel mare și viteaz, asta chiar dacă nu are legătură cu orașul. Desigur, pe cei mai mulți nu-i interesează istoria, iar lipsa de interes și incultura oamenilor îi face pe politicieni tot mai fericiți. Ce fain e să conduci acolo unde militarii nu știu tare multe, nu?

# A dat bunul Dumnezeu și a plouat, iar ploaia a umplut străzile cu mol, cu noroi, cu pietre și bolovani, urmele veșnicului șantier din oraș. De 30 de ani e orașul ăsta în șantier. La mulți ani!

* A se considera pamflet.
Orice asemănare cu personaje reale este pur întâmplătoare!
Zvonăraşul de serviciu

3 Thoughts to “Zvonoteca”

  1. […] # Azi, Zalăul împlinește 550 de ani de când a primit statut de oraș. E sărbătoare mare, dar nu se întâmplă nimic. Visăm la statuile cu Mihai cel mare și viteaz, asta chiar dacă nu are legătură cu orașul. Desigur, pe cei mai mulți nu-i interesează istoria, iar lipsa de interes și incultura oamenilor îi face pe politicieni tot mai fericiți. Ce fain e să conduci acolo unde militarii nu știu tare multe, nu? # A dat bunul Dumnezeu și a plouat, iar ploaia a umplut străzile cu mol, cu… Citeste mai mult […]

  2. adi

    Acum 50 de ani cand s-a sarbatorit Zalau 500,a fost sarbatoare mare.Eram copil dar imi aduc aminte ca era si un soi de emblema cu evenimentul,insigne si alte alea.Acum nu mai conteaza.Oricum sper ca la Zalau 600 sa se termine naibii cu santierele astea vesnice din Zalau 550.Orcum dk ar fi sa avem emblema actuala ar trebui sa prezinte un muncitor care face un trotuar urmat de altul care-l sparge…

  3. Anonim

    da , acum 50 de ani , era cum era iar de atunci Zalaul este intors pe dos in permanenta ( unul strica , altul repara , apoi vine altul si strica si altul si altul si altul…. ). este proverbial in tara , cand te intalnesti cu cineva si te intreaba de unde esti si-i spui Zalau , vine intrebarea – s-au terminat lucrarile in Zalau ?

Leave a Comment