Perie rotativă sau placă de păr: ce să alegi?

Dacă ești în căutarea celor mai bune instrumente de coafare pentru îndreptarea părului și te întrebi care este cel mai bun pentru tipul tău de păr, este vremea pentru o dezbatere placă de păr versus perie rotativă. Este timpul să înțelegi mai bine rolul fiecărui instrument! Citește mai departe pentru o comparație utilă între cele două dispozitive care îți pot coafa părul.

Folosirea unei plăci de păr, perii cu aer cald sau perii electrice rotative pentru a îndrepta părul este o decizie ușoară dacă înțelegi clar caracteristicile propriului păr. Există și alte câteva probleme care intră în joc, așa că iată care sunt diferențele principale dintre ele.

Perie rotativă sau placă de păr pentru părul ondulat natural?

Părul creț vine într-o varietate de tipuri, de la păr natural cu textura groasă până la valuri blânde. Indiferent de locul în care te afli pe scara onduleurilor, experiența părului drept este la îndemâna aproape oricui are instrumentul potrivit. Astăzi găsești o gamă largă de plăci de păr, perii fierbinți și perii rotative pe Emag si in alte magazine online, care se rotesc pentru a te ajuta să obții coafura ultra dreaptă pe care ți-o dorești. Deci, care instrument este potrivit pentru tine?

Ce face placa de păr diferit față de o perie rotativă?

Plăcile de păr presează părul între două plăci metalice încălzite folosind temperaturi ridicate care relaxează legăturile de hidrogen din firele de păr. Temperaturile ridicate pot usca rapid părul, iar plăcile metalice pot avea temperaturi care pot arde părul.

Așadar, alege întotdeauna o placă de păr cu tehnologie ceramică pentru a asigura o căldură uniformă, care produce mai puține daune. Plăcile de păr de bună calitate au de obicei tehnologii ceramice și generatoare de ioni, cum ar fi turmalina, care adaugă strălucire, reduc încrețirea și previn temperaturile dăunătoare.

Placa de păr cu turmalină ajută la crearea unor stiluri strălucitoare, fără încrețire și drepte. Plăcile alunecă lin prin păr, fără temperaturi prea fierbinți. Plăcile sunt puternice și, prin urmare, cele mai bune pentru părul gros, foarte ondulat și greu de controlat. Sunt ușor de utilizat și obțin rezultate rapide. În comparație, aranjarea cu o perie fierbinte durează mai mult timp pentru a obține rezultate similare.

Plăcile de păr vin, de asemenea, în diferite lățimi ale plăcilor de la 2 cm până la 5 cm, pentru a se potrivi cu diferite lungimi și texturi ale părului. Părul mai scurt și creț este mai ușor de coafat cu o placă îngustă, în timp ce părul mai lung răspunde mai bine cu o placă mai lată. Aruncă o privire la diferitele plăci de păr disponibile online și găsește-o pe cea potrivită pentru tine.

Perii fierbinți

Periile fierbinți îndreaptă părul folosind plăci și peri încălziți care alunecă prin firele uscate de păr pentru a relaxa legăturile moleculare care mențin părul ondulat. Îndreaptă părul și adaugă strălucire, menținând în același timp volumul.

Dacă părul tău are o grosime medie până la subțire sau dacă este deteriorat, aceste perii fierbinți pentru îndreptat sunt o alegere bună. Multe dintre ele au tehnologie ceramică și ionică, cum ar fi turmalina sau infuzia de diamant, care adaugă strălucire, neutralizează efectul de frizz pentru a elimina încrețirea și îți protejează părul de deteriorare cu temperaturi mai scăzute.

Perii sunt fabricați din nailon, silicon și materiale ceramice pentru a aluneca ușor și lin prin păr. Aruncă o privire la diferitele tipuri de perii fierbinți și vezi dacă îți face vreuna cu ochiul.

Peria rotativă

Periile electrice rotative sunt o opțiune excelentă dacă îți place să te coafezi în timp ce usuci părul umed. Multe perii cu aer cald au un cap de perie rotund care este folosit mai frecvent pentru a adăuga volum prin crearea de valuri și bucle.

La unele modele, capul periei se rotește pentru o performanță mai eficientă. Multe modele au chiar capete de perie interschimbabile. Atașamentul pentru capul de perie care se rotește este ideal pentru îndreptarea părului în timp ce îl usuci sau chiar pentru ondularea lui, dacă părul tău este unul drept. Practic, acționează asemenea unui ondulator de păr.

Spre exemplu, un ondulator Dyson ce poate fi comandat si de pe Emag, are o mulțime de capete rotative care te pot ajuta să obții niveluri diferite de ondulare a podoabei tale capilare.

One Thought to “Perie rotativă sau placă de păr: ce să alegi?”

  1. […] Dacă ești în căutarea celor mai bune instrumente de coafare pentru îndreptarea părului și te întrebi care este cel mai bun pentru tipul tău de păr, este vremea pentru o dezbatere placă de păr versus perie rotativă. Este timpul să înțelegi mai bine rolul fiecărui instrument! Citește mai departe pentru o comparație utilă între cele două dispozitive care îți pot coafa părul. Folosirea unei plăci de păr, perii cu aer cald sau perii electrice rotative pentru a îndrepta părul este o decizie ușoară dacă înțelegi clar caracteristicile propriului păr. Există… Citeste mai mult […]

Comments are closed.