În curând încep înscrierile în programul Rabla Local 2023

Programul Rabla local 2023 vine în ajutorul persoanelor care vor să-și caseze mașinile mai vechi de 15 ani și să primească, în schimb, suma de 3.000 de lei.

Ce se dorește prin Programul Rabla Local 2023

Este bine de știut faptul că acest program nu condiționează proprietarii mașinilor să-și cumpere în schimb o altă mașină. Inițiatorii programului au în vedere încurajarea eliberării spațiilor ocupate de aceste mașini vechi, precum și scăderea nivelului de poluare la nivel de țară.

Care este stadiul programului la nivel de municipiu

Potrivit datelor furnizate de Biroul de Presă, Primăria Zalău este a 56-a  primărie din țară care s-a înscris la acest program. În data de 17 iulie, la nivelul primăriei, a sosit comunicatul de delegare din partea Administrației Fondului pentru Mediu (AFM), ceea ce permite mai departe derularea procedurilor care se impun.

Primăria Zalău a aplicat pentru numărul maxim de autoturisme regăsit în cadrul ghidului, ținând cont de numărul populației din județ. Valoarea proiectului este de 3 milioane de lei. Potrivit informațiilor oferite de Biroul de Presă, Primăria Zalău va suporta 600.000 lei din bugetul propriu, restul sumei fiind acoperit de către AFM.

Când încep înscrierile în Programul Rabla Local 2023

AFM urmează să comunice, în curând, data la care doritorii se pot înscrie, online, pe platfoma instituției. Listele candidaților înscriși vor ajunge apoi la Primăria Zalău, unde se vor efectua verificările de eligibilitate a candidaților înscriși. Lista completă cu candidații admiși va fi comunicată ulterior către AFM. Dacă cele 1000 de locuri eligibile nu se vor aloca în prima rundă de înscrieri, atunci AFM va comunica o nouă etapă de înscrieri pentru locurile rămase disponibile. Procedura se va repeta, până la ocuparea integrală a locurilor alocate. Așa după cum este menționat în Ghid, banii care timp de trei ani consecutiv nu vor fi alocați beneficiarilor, se vor restitui AFM.

Reprezențanții Primăriei Zalău sunt rezervați cu privire la faptul că vor exista 1000 de doritori să participe la acest program încă din prima sesiune de înscriere, cu toate că prin hotărârea consiliului local s-a decis să se depună cerere la AFM pentru maximul de locuri disponibile, în conformitate cu condițiilor impuse de ghidul programului.

Leave a Comment