Rezultatele obținute de elevi la examenele naționale lasă de dorit și în Sălaj. Ce se întâmplă, cine e de vină? Părinții dau vina pe profesori, iar profesorii arată cu degetul spre mamele și tații care nu mai au timp de pruncii lor, nu mai au vreme să-i învețe cei șapte ani de acasă, cum să se spele pe dinți sau de ce naiba nu sunt bune drogurile. Am câțiva prieteni profesori, oameni bine pregătiți, pasionați de meserie, dar parcă tot mai dezamăgiți. Părinții nemulțumiți vor demisii în inspectoratele școlare, vor să cadă ministrul nu știu care. Bun, să zicem că își dau demisia șefii din inspectoratele școlare județene. Voi credeți că asta ar rezolva problema, asta i-ar face pe elevi să învețe mai bine? Cine îi oprește pe elevi să învețe? Cum naiba să-l urci pe elevul care a intrat cu nota trei la liceu până la nota șase de care are nevoie pentru a promova la BAC? Un astfel de copil nu este în stare nici măcar să-și scrie problemele la matematică, nu mai vorbim de rezolvare. De ce se intră la liceu cu note de trei, patru sau cinci? Până acum două decenii era imposibil așa ceva. Școlile profesionale erau căutate și respectate, acolo se învăța meserie, nu toți trebuiau să facă liceul. Acum, toată lumea vrea la facultate, toată lumea vrea să fie analist politic, creator de conținut media, specialist în rețele de socializare. Da, sunt de acord, demisiile nu rezolvă aproape nimic, dar e timpul pentru reformarea sistemului educațional din temelii. Nu-l mai trimite pe cel cu nota trei la liceu, lasă-l la școala profesională sau obligă-l să învețe. Chiar cred că e nevoie de reintroducerea admiterii în liceu pe bază de examen. Mai cred că învățământul nu trebuie politizat, e domeniul în care avem nevoie de oameni bine pregătiți și de tineri educați, iar educația vine și de la părinți, nu doar de la școală. Țara cu educație ruginită începe să scadă, iar societatea naște nebuni în toate domeniile. Carențele din educație nu se vor vedea anul viitor sau peste doi ani. Vorbim peste 20 de ani, asta dacă mai apucăm. Hai, o vară liniștită!
[…] Rezultatele obținute de elevi la examenele naționale lasă de dorit și în Sălaj. Ce se întâmplă, cine e de vină? Părinții dau vina pe profesori, iar profesorii arată cu degetul spre mamele și tații care nu mai au timp de pruncii lor, nu mai au vreme să-i învețe cei șapte ani de acasă, cum să se spele pe dinți sau de ce naiba nu sunt bune drogurile. Am câțiva prieteni profesori, oameni bine pregătiți, pasionați de meserie, dar parcă tot mai dezamăgiți. Părinții nemulțumiți vor demisii în inspectoratele școlare, vor… Citeste mai mult […]
[…] Rezultatele obținute de elevi la examenele naționale lasă de dorit și în Sălaj. Ce se întâmplă, cine e de vină? Părinții dau vina pe profesori, iar profesorii arată cu degetul spre mamele și tații care nu mai au timp de pruncii lor, nu mai au vreme să-i învețe cei șapte ani de acasă, cum să se spele pe dinți sau de ce naiba nu sunt bune drogurile. Am câțiva prieteni profesori, oameni bine pregătiți, pasionați de meserie, dar parcă tot mai dezamăgiți. Părinții nemulțumiți vor demisii în inspectoratele școlare, » Mai multe detalii […]
1. Se intra prin concurs la admiterea in liceu, nu prin examen…
2. Demisiile si demiterile chiar ca ar insemna ceva, cel putin doua lucruri. Unul ar fi ca exista vointa de schimbare si se pune baza pe criterii de performanta. Altul ar fi ca aceia care ajung in astfel de situatii sunt exact cei care sunt in topul problemelor punctuale, dar si o parte consistenta dinj frana reformelor adevarate in educatie. E nevoie de reforma in educatie, azi, ca de resuscitare pentru un om in vecinatatea mortii, cu ce sa incepi o astfel de reforma daca nu cu o curatenie? Altfel ce sa reformezi, ce ne spune si nena Iancu?
SISTEMUL DE INVATAMANT OFERIT NATIEI NOASTRE DE SPIRU HARET,CU ADAPTARILE NECESARE ACTUALEI ETAPE A SOCIETATII ROMANESTI,FARA TE MIRI CE IDEI NASTRUSNICE, nu ar fi dus la rezultatele pe care azi le simțim cu toții,elevi, profesori , părinți și întreaga societate.