S-au publicat rezulatele finale ale examenului de bacalaureat

Ministerul Educației a publicat astăzi rezultatele finale la examenul de bacalaureat, susținut de candidați în sesiunea iunie – iulie 2023. Notele sunt afișate pe site-ul bacalaureat.edu.ro precum și în centrele de examen.

Potrivit datelor publicate, se observă faptul că, după soluționarea contestațiilor, rata de succes a crescut cu 2,2% (de la 72,8% la 75%), aflându-se aproximativ la același nivel cu procentul obținut anul trecut (75,2%). La nivel național, peste 51.000 de note au fost modificate după contestațiile depuse de candidați. În total s-au depus depus 54.632 de contestații, iar după noua corectare, un număr de 51.646 de lucrări au primit alte note.

Potrivit comunicatului de presă transmis de Ministerul Educației, rata de promovare a examenului de bacalaureat, în sesiunea iunie-iulie 2023, a crescut la 75%.
La nivel de județ, s-au depus 655 contestații dintre care: 363 la Limba și literatura română, 12 la Limba și literatura maternă, 155 la proba obligatorie a profilului (Matematică și Istorie) și 125 la proba la alegere a profilului și a specializării.

Inspectoratul Școlar Județean Sălaj a menționat în comunicatul de presă transmis în cursul zilei de azi că numărul candidaților care au promovat examenul de bacalaureat, după contestații, a crescut la 957 (73,90%), față de 915 (70,66%) câți promovaseră inițial.

În acest an, patru absolvenți au obținut media generală zece la examenul de bacalaureat (trei absolvenți de la Colegiul Național „Silvania” Zalău și un absolvent de la Liceul Teoretic „Ion Agârbiceanu” din Jibou). Cele mai mari procente de promovare a examenului de bacalaureat la nivel de județ s-au înregistrat la următoarele colegii/licee: Colegiul Național „Silvania” din Zalău (98,73%), Liceul Pedagogic „Gheorghe Șincai” din Zalău (90,14%) și Colegiul Național „Simion Bărnuțiu” din Șimleu Silvaniei (89,34%).

2 Thoughts to “S-au publicat rezulatele finale ale examenului de bacalaureat”

  1. […] Ministerul Educației a publicat astăzi rezultatele finale la examenul de bacalaureat, susținut de candidați în sesiunea iunie – iulie 2023. Notele sunt afișate pe site-ul bacalaureat.edu.ro precum și în centrele de examen. Potrivit datelor publicate, se observă faptul că, după soluționarea contestațiilor, rata de succes a crescut cu 2,2% (de la 72,8% la 75%), aflându-se aproximativ la același nivel cu procentul obținut anul trecut (75,2%). La nivel național, peste 51.000 de note au fost modificate după contestațiile depuse de candidați. În total s-au depus depus 54.632 de contestații, iar după… Citeste mai mult […]

  2. […] Ministerul Educației a publicat astăzi rezultatele finale la examenul de bacalaureat, susținut de candidați în sesiunea iunie – iulie 2023. Notele sunt afișate pe site-ul bacalaureat.edu.ro precum și în centrele de examen. Potrivit datelor publicate, se observă faptul că, după soluționarea contestațiilor, rata de succes a crescut cu 2,2% (de la 72,8% la 75%), aflându-se aproximativ la același nivel cu procentul obținut anul trecut (75,2%). La nivel național, peste 51.000 de note au fost modificate după contestațiile depuse de candidați. În total s-au depus depus 54.632 de contestații,  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment