Locuitorii din Bobota sunt îngrijorați cu privire la calitatea apei potabile

Primăria Bobota a avertizat cetățenii cu privire la faptul că apa din comună nu este conformă pentru consum. Informarea în rândul populației s-a produs ca urmare a buletinelor de analiză efectuate de laboratorul Direcției de Sănătate Publică Sălaj (DSP Sălaj) pe care primăria le-a primit recent. Publicarea datelor și montarea plăcuțelor de avertizare în localitate au alertat cetățenii, aspect menționat de altfel și pe pagina de Facebook a primăriei.

Contactat cu privire la situația în cauză, Dorin Gorgan – primarul comunei Bobota ne-a declarat următoarele: „Am recoltat probe ținând cont de faptul că noi, periodic, trebuie să avem buletinul de analiză de la DSP Sălaj. Am primit recent o listă de neconforități. Imediat noi am avertizat populația, inclusiv prin montarea de plăcuțe de avertizare. Toate sursele de apă din localitate sunt neconforme. Dacă există o problemă legată de localitatea noastră, noi suntem obligați să o aducem imediat în atenția populației”.

Primarul din Bobota ne-a informat că această problemă este de fapt una mult mai veche. De altfel, problema apei potabile, la nivel de județ, este una îndeajuns de bine știută de către toată lumea. Cea mai importantă problemă legată de calitatea apei este dată de prezența, în cantități mult prea mari, a amoniului. Dorin Gorgan ne-a precizat că, la nivel de Primărie, împreună cu DSP Sălaj, s-au căutat soluții de rezolvare a acestei probleme. Astfel, s-au realizat foraje la mare adâncime, până la 200 m, pentru a identifica surse noi de apă potabilă, dar rezultatele nu au fost mulțumitoare. Totodată, primăria a mai amplasat o serie de rezervoare de apă la nivelul cărora apa să fie tratată și să respecte normele în vigoare. Cetățenii au mai fost consiliați să depoziteze apa în recipiente descoperite de mari dimensiuni, astfel ca după o perioadă gazul respectiv să se evapore și apa să devină bună de băut. În opinia primarului acestea sunt doar soluții de compromis. Dorin Gorgan spune că rezolvarea acestei probleme va fi dată de implementarea rețelei de apă care se implementează la nivel de județ. Primăria Bobota este beneficiar direct în acest proiect care se așteaptă să fie funcțional abia anul viitor. Până când populația va beneficia de o sursă de apă tratată, cetățenii din Bobota sunt avertizați și încurajați să se alimenteze cu apă potabilă și din alte surse. Cu toate acestea, acum rămâne la latitudinea fiecărui cetățean în parte dacă decide sau nu să se conformeze. Reprezentanții primăriei speră ca această problemă să se rezolve definitiv cât mai curând. De altfel, calitatea vieții cetățenilor din localitate va crește, în viitorul apropiat, prin proiectele la care se lucrează în prezent. Este vorba de înființarea rețelelor inteligente de gaz, primăria aflându-se acum în faza de depunere a documenției necesare în vederea aprobării proiectului. Totodată, la nivel de comună, se mai lucrează în prezent la extinderea rețelei de apă și canal, precum și la asfaltarea a nouă kilometri de drum care vor conecta trei localități, cu rol direct în fluidizarea traficului în zonă.

2 Thoughts to “Locuitorii din Bobota sunt îngrijorați cu privire la calitatea apei potabile”

  1. […] Primăria Bobota a avertizat cetățenii cu privire la faptul că apa din comună nu este conformă pentru consum. Informarea în rândul populației s-a produs ca urmare a buletinelor de analiză efectuate de laboratorul Direcției de Sănătate Publică Sălaj (DSP Sălaj) pe care primăria le-a primit recent. Publicarea datelor și montarea plăcuțelor de avertizare în localitate au alertat cetățenii, aspect menționat de altfel și pe pagina de Facebook a primăriei. Contactat cu privire la situația în cauză, Dorin Gorgan – primarul comunei Bobota ne-a declarat următoarele: „Am recoltat probe ținând cont… Citeste mai mult […]

  2. […] Primăria Bobota a avertizat cetățenii cu privire la faptul că apa din comună nu este conformă pentru consum. Informarea în rândul populației s-a produs ca urmare a buletinelor de analiză efectuate de laboratorul Direcției de Sănătate Publică Sălaj (DSP Sălaj) pe care primăria le-a primit recent. Publicarea datelor și montarea plăcuțelor de avertizare în localitate au alertat cetățenii, aspect menționat de altfel și pe pagina de Facebook a primăriei. Contactat cu privire la situația în cauză, Dorin Gorgan – primarul comunei Bobota ne-a declarat următoarele: „Am recoltat probe ținând cont…  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment