S-a înecat la scăldat

Un sălăjean în vârstă de 45 de ani a avut parte de un sfârşit tragic, marţi după-amiază, după ce a intrat să se răcorească în apele reci ale Someşului. Un pescar aflat în apropiere a văzut întreaga întâmplare, cum bărbatul nu s-a mai ţinut la suprafaţa apei şi a dispărut în adâncuri. A sărit imediat în ajutorul acestuia, după care a alertat autorităţile.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum” al judeţului Sălaj, Lucian Jacodi, a declarat că pompierii s-au deplasat imediat la faţa locului pentru a căuta trupul bărbatului în apele râului. „Garda de intervenţie nr. 2 Ileanda a fost solicitată, marţi după-amiază, la ora 15.22, pentru a căuta o persoană dispărută în râul Someş, pe raza localităţii Rus. Apelul a fost iniţiat de către un pescar care a observat, că un bărbat intrând în apă ca să înoate, nu a mai reuşit să se menţină deasupra apei şi s-a scufundat. Acesta a intrat în apă încercând să îl salveze, însă nu a reuşit”, a declarat purtătorul de cuvânt.
Ajunşi la faţa locului, pompierii au început căutările cu ajutorul bărcii pneumatice. „După aproximativ 40 de minute de căutări, corpul victimei, un bărbat în vârstă de 45 de ani, a fost găsit în locul în care perscarul l-a văzut ultima dată înotând”, a declarat Lucian Jacodi.
Potrivit sursei citate anterior, cadavrul a fost scos din apă şi predat poliţiei.

Mihaela Oprea

Leave a Comment