Matematica, în topul contestaţiilor

Aproape jumătate din cele peste 400 de contestaţii depuse, luni, de candidaţii sălăjeni la examenul de bacalaureat au fost pentru recorectarea lucrărilor la disciplina matematică. Absolvenţii de liceu vor afla rezultatele în cursul zilei de vineri.

Inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, Gheorghe Bancea, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că la nivelul judeţului au fost înregistrate 421 de contestaţii. „Dintre acestea, cele mai multe au fost pentru reevaluarea lucrărilor susţinute la proba obligatorie a profilului, respectiv matematică şi istorie. Astfel, la matematică s-au înregistrat 168 de contestaţii, iar 21 la disciplina istorie”, a afirmat inspectorul şcolar general.
Potrivit acestuia, 125 de contestaţii au fost depuse de candidaţi la proba de Limba şi literatura română şi 11 la Limba şi literatura maternă – maghiară. Pentru reevaluarea lucrărilor susţinute la ultima probă scrisă a examenului de bacalaureat, proba la alegere a profilului, au fost depuse 96 de contestaţii. Mai precis, 18 contestaţii au fost depuse la disciplina anatomie şi fiziologie umană, genetică şi ecologie umană, 32 au fost pentru biologie vegetală şi animală, patru contestaţii au fost înregistrate la disciplina chimie anorganică, 15 la fizică, 26 la informatică MI (Pascal) şi una la informatică SN.
Gheorghe Bancea a afirmat că toate lucrările pentru care s-au înregistrat contestaţii au fost trimise la Centrul de Evaluarea Contestaţiilor din Oradea.
Reprezentantul Învăţământului sălăjean a afirmat că judeţul Sălaj a fost stabilit drept Centru de Evaluarea Contestaţiilor pentru judeţele Cluj şi Maramureş. „Este vorba de peste 3.300 de lucrări pentru care s-au depus contestaţii, dintre care 1.698 din judeţul Cluj şi 1.631 din Maramureş”, a afirmat inspectorul şcolar Bancea.
Perioada de soluţionare a contestaţiilor a fost stabilită pentru zilele de 10-12 iulie, urmând ca rezultatele finale la această sesiune a examenului de bacalaureat să fie afişate vineri, 13 iulie.

Mihaela Oprea

Leave a Comment