Festivitate de absolvire la API: emoții, regrete și multe speranțe

Sute de elevi, părinți, prieteni, rudenii și apropiați au umplut azi dimineață terenul de sport din curtea Colegiului Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” din Zalău, pentru a participa la festivitatea de absolvire a liceului.

Festivitatea a fost una aparte. Mediile nu sunt încheiate, profesorii sunt tot în grevă, dar asta nu i-a împiedicat pe absolvenți să intre în atmosfera specifică unei sărbători, momentul care marchează încheierea unei etape importante din viața lor. Directorul Colegiului Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” din Zalău, profesoara Alina Cozac le-a mulțumit absolvenților, i-a încurajat și le-a spus că viața lor merge mai departe cu alte și alte etape, toate diferite și cu un rol deosebit de important. Desigur, cei mai mulți profesori nu au participat la festivitate. S-au scuzat. Nu elevii sunt de vină, nici părinții, sistemul e de vină, cei care n-au înțeles că țara asta trebuie să fie educată și că acolo unde nu există educație, societatea se îmbolnăvește. Multe baloane colorate, ținute diferite, flori, zâmbete, strângeri de mână, îmbrățișări și emoții, toate aceste ingrediente au făcut parte din ceremonia de la API. Discursurile au fost puține, elevii au fost în centrul atenției și profesorii cu rol de coordonatori de clase. Ceilalți dascăli au rămas în sala profesorală.

Cu sau fără festivități

Surse oficiale ne-au declarat că în mai multe licee din Sălaj, mediile au fost încheiate, iar aici au fost organizate festivități cu momentele aferente de acordare a premiilor pentru elevii cu cele mai mari medii. Unii profesori consideră gestul ca un fel de trădare. Pentru unii profesori este grevă, dar pentru alții nu. În alte licee nu au fost organizate deloc festivități, iar părinții și elevii s-au scandalizat. E un final de an atipic. Nu îmi amintesc de o grevă a profesorilor atât de lungă. Pierde cineva din cauza acestei greve? Am înțeles că e doar începutul. De grevă se pregătesc și polițiștii, cei din sistemul de sănătate și alți angajați din sistemul public. Dar la cei care muncesc în sistemul privat se gândește cineva? Mult succes tuturor elevilor și profesorilor!

2 Thoughts to “Festivitate de absolvire la API: emoții, regrete și multe speranțe”

  1. […] Sute de elevi, părinți, prieteni, rudenii și apropiați au umplut azi dimineață terenul de sport din curtea Colegiului Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” din Zalău, pentru a participa la festivitatea de absolvire a liceului. Festivitatea a fost una aparte. Mediile nu sunt încheiate, profesorii sunt tot în grevă, dar asta nu i-a împiedicat pe absolvenți să intre în atmosfera specifică unei sărbători, momentul care marchează încheierea unei etape importante din viața lor. Directorul Colegiului Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” din Zalău, profesoara Alina Cozac le-a mulțumit absolvenților, i-a încurajat și le-a spus… Citeste mai mult […]

  2. Ioan

    O concluzie este totusi la un aspect important: profesorii slabi, mai putin competenti nu au semnat pentru greva. De exemplu, la API majoritatea profesorilor au facut greva, exceptand cativa, printre care si fosta d-na senatoreasa, Pop Lucy, inspector scolar general, pusa pe acel post de Marc, Ciunt si de sotul ei renumitul agramat senator, acum consilier al primarului, alti bani, alta distractie. Ea isi permite ca are alte surse de „venituri”.

Leave a Comment