În perioada 24 – 25 mai, elevii din clasele a VI-a ar urma să susțină Evaluarea Națională, dar președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, Marius Nistor a declarat pentru Edupedu.ro că testarea nu poate avea loc în condițiile în care are loc greva generală. „Câtă vreme este grevă generală, nu putem discuta de susținerea vreunei activități didactice de predare sau de evaluare”, a spus Marius Nistor pentru Edupedu.ro. El a precizat că nu sunt șanse ca Evaluarea Națională să aibă loc săptămâna aceasta, conform calendarului oficial. Conform Ministerului Educației, Evaluarea Națională de la clasa a VI-a trebuie să se desfășoare astfel: Limbă și comunicare — miercuri, 24 mai 2023 și Matematică și Științe ale naturii — joi, 25 mai 2023. Contactat telefonic, liderul sindicatelor din învățământ Sălaj, profesorul Vasile Sîrb, a declarat că deocamdată nu a fost luată o decizie oficială cu privire la Evaluarea Națională, dar este posibil să fie amânată. Desigur, până miercuri mai este, greva poate fi întreruptă în orice moment dacă negocierile dau rezultate.
Greva poate fi întreruptă oricând, cu o condiție, să fie lichidate pensiile speciale și vom primi gratuit 3,2 miliarde € !
Nu se poate, că poporul a votat covîrșitor cu hoții!
[…] În perioada 24 – 25 mai, elevii din clasele a VI-a ar urma să susțină Evaluarea Națională, dar președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, Marius Nistor a declarat pentru Edupedu.ro că testarea nu poate avea loc în condițiile în care are loc greva generală. „Câtă vreme este grevă generală, nu putem discuta de susținerea vreunei activități didactice de predare sau de evaluare”, a spus Marius Nistor pentru Edupedu.ro. El a precizat că nu sunt șanse ca Evaluarea Națională să aibă loc săptămâna aceasta, conform calendarului oficial. Conform Ministerului Educației,… Citeste mai mult […]
[…] În perioada 24 – 25 mai, elevii din clasele a VI-a ar urma să susțină Evaluarea Națională, dar președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, Marius Nistor a declarat pentru Edupedu.ro că testarea nu poate avea loc în condițiile în care are loc greva generală. „Câtă vreme este grevă generală, nu putem discuta de susținerea vreunei activități didactice de predare sau de evaluare”, a spus Marius Nistor pentru Edupedu.ro. El a precizat că nu sunt șanse ca Evaluarea Națională să aibă loc săptămâna aceasta, » Mai multe detalii […]
Acest ticalosi care ne conduc sunt iresponsabili, inumani. Nu se mai poate, pana cand mai rezista acest popor?
De la revolutie incoace, profesorii fac greva mereu. Lucreaza 18 ore pe saptamana (sa fim seriosi, nu mai lucreaza inca 22 de ore acasa ca sa isi poate pregati materia!!), 3 luni concediu platit pe an, bani in plus daca participa in comisii la bac sau evaluare nationala, cateva sute de lei pe zi, neimpozabili, pt invatatoarele care fac after school, folosind, gratuit, infrastructura scolii, etc etc. De orele in particular povestim alta data. Si tot ei se plang? In locul guvernantilor, pe perioada grevei nu v-as plati deloc, si v-as lasa sa faceti greva pana va saturati de foame. Si apoi as transa problema cu voi pt urmatorii minim 10 ani!!
Sa o luam punctual:
1. Ultima greva generala in Educatie a avut loc in anul 2005 (deci, nu mereu, cum scriu unii).
2. Momentul grevei generale nu poate fi decat unul in care ai sansa ca cineva sa te bage in seama (degeaba o faci in vacanta de vara)
3. Cei care scriu ca profesorii lucreaza 3-4 ore pe zi incurca norma de predare (la clasa, cand ai vreo 30 de perechi de ochi si urechi, gata sa speculeze orice greseala, deci care cere a concentrare maxima si nervi cu unele loaze), cu norma de munca (pregatirea pentru predarea la clasa, pregatire subiecte, corectare lucrari, etc). E ca si cum am spune ca preotii lucreaza 2-3 ore pe saptamana (in timpul slujbei de Duminica, fara a tine cont de pregatirea predicii) sau actorii (cu 2-3 spectacole pe saptamana, fara a tine cont de repetii).
4. Fenomenul meditatiilor a intretinut si dezvoltat tocmai de cei care acuza, adica de parintii cu ambitii si stare materiala, insa nimeni nu poate invoca in aparare propria culpa.
5. Cu ani in urma ne-am speriat ca ne pleaca din tara medicii, IT-istii, muncitorii in Constructii. Ce-am facut? Le-am dat salarii. Profesorii nu pleaca din tara, ci pur si simplu nu mai vin in sistem profesori tineri. Atunci sa vezi invatamant de calitate si o „Romanie educata”!
6. Prin 2018 cred, deci mult inainte de pandemie, salariile din Sanatate au fost la fel majorate considerabil, un cadrul mediu sanitar (asistenta) ajungand la 8000-9000 lei brut.
7. Aplicarea articolelor de lege referitoare la salarizarea in Educatie sunt amanate an de an, de clasa politica, la dezbaterea Bugetului, cu promisiuni desarte, inca din anul 2010.
8. Guvernantii gasesc mereu resurse pentru altii, pentru clientela de partid si pentru bugetarii de lux speciali (sa nu uitam ca in urma cu vreo 3-4 ani cei din administratia locala si-au triplat salariile, pentru ca ulterior primarii sa ceara bani la Buc).