Premii numeroase la festivalul Pe fir de balada

Premii numeroase la festivalul Pe fir de baladaTinerii artisti de la Clubul Copiilor din Jibou s-au remarcat, si de aceasta data, la Festivalul National de Folclor si Mestesuguri Traditionale Pe fir de balada, aflat la a XXXVI-a editie si organizat in perioada 25-27 mai, in municipiul Targu Jiu. Acestia s-au intors acasa cu nenumarate premii si diplome, acordate pentru talentul, munca si daruirea de care au dat dovada la festival.

Directorul Clubului Copiilor din Jibou, Victor Pintea, ne-a declarat ca tinerii din Salaj prezenti la aceasta ampla manifestare artistica, la care au participat sute de copii din toate zonele folclorice ale tarii, au obtinut rezultate remarcabile. Acest concurs national a demonstrat, inca o data, virtutile si virtualitatile artei populare romanesti, perenitatea valorilor sale, disponibilitatea excelenta a copiilor si tinerilor pentru preluarea si conservarea valorilor nationale. Talentul, munca si daruirea copiilor care au evoluat pe scena Casei de Cultura a Sindicatelor din Targu Jiu si cei care si-au aratat priceperea de mestesugari la Palatul Copiilor, la final, au fost rasplatite de catre organizatori cu premii si diplome in functie de categoria de varsta, pe sectiuni, a precizat Victor Pintea.

Astfel, la sectiunea Datini si obiceiuri locul I a fost obtinut de Ansamblul Cununa al Clubului Copiilor din Jibou (profesori indrumatori fiind Veroncuta si Victor Pintea). La sectiunea solisti vocali, pentru clasele IX-XII, primul loc a revenit elevei Raluca Lazar, in clasa a X-a la Liceul Teoretic Ion Agarbiceanu Jibou (profesor indrumator Victor Pintea).

Elevul Vlad Suiogan, din clasa a X-a de la Grupul Scolar Octavian Goga (profesor indrumator Florin Lazar), a castigat premiul I la sectiunea metaloplastie. La sectiunea pictura pe sticla, primul loc a fost ocupat de Bianca Ilies, eleva in clasa a X-a la Liceul Teoretic Ion Agarbiceanu Jibou (profesor indrumator Ionel Balta).

La sectiunea solisti vocali, pentru clasele V-VIII, au obtinut locul II elevele: Georgiana Marinescu, in clasa a VII-a la Scoala Gimnaziala Lucian Blaga Jibou, si Ramona Maria Vale, in clasa a VIII-a la Scoala Gimnaziala Babeni (indrumator profesor Victor Pintea). La sectiunea pictura pe lemn, locul al doilea a fost obtinut de Diana Jurje, eleva in clasa a XI-a la Liceul Teoretic Ion Agarbiceanu Jibou (profesor indrumator Ionel Balta).

Organizatorii festivalului au fost: Ministerul Educatiei Cercetarii, Tineretului si Sportului, Inspectoratul Scolar Judetean Gorj, Consiliul Judetean Gorj, Palatul Copiilor si Primaria din Targu Jiu, Ansamblul Artistic Profesionist Doina Gorjului, Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Gorj, Scoala Populara de Arta Targu Jiu si Casa de Cultura a Sindicatelor.

Leave a Comment