Emoţiile continuă pentru HC Zalău. Liga Florilor rămâne cu 14 echipe şi în sezonul viitor

Majoritatea conducătorilor de cluburi din Liga Florilor îşi doresc un campionat tot cu 14 echipe şi din sezonul următor, astfel că sistemul competiţional va rămâne neschimbat, chiar dacă, la un moment dat s-a vorbit despre o ediţie 2023 – 2024 cu 16 echipe. Doar HC Zalău, Dacia Mioveni, CSM Slatina şi CSM Galaţi au votat pentru o Liga Florilor cu 16 echipe, Măgura Cisnădie lipsind de la şedinţă, iar restul de nouă cluburi au votat pentru a rămâne sistemul actual.

În aceste condiţii, cel mai probabil, HC Zalău va rămâne în primul eşalon doar după disputarea unui turneu de baraj pentru menţinere/retrogradare, turneu la care se va duela cu o altă formaţie din Liga Florilor şi cu alte două din Divizia A. Formaţiile din Divizia A participante la baraj vor fi stabilite după desfăşurarea unui turneu de promovare doar între echipele din cele trei serii ale Diviziei A. Va fi un turneu unde vor participa opt echipe: formaţiile de pe primele două locuri din cele trei serii şi două echipe de pe locul trei cu cel mai bun punctaj. Echipele de pe primele două locuri la finalul acestui turneu vor promova direct în Liga Florilor, iar ocupantele locurilor 3 şi 4 vor participa la barajul de menţinere/retrogradare alături de ocupantele locurilor 11 şi 12 din primul eşalon.

Până la finalul actualului sezon mai sunt de disputat şase etape, în care HC Zalău va întâlni: Măgura Cisnădie (pe teren propriu), CSM Slatina (în deplasare), SCM Râmnicu Vâlcea (în deplasare), SCM Univertsitatea Craiova (pe teren propriu), CS Minaur Baia Mare (în deplasare) şi CSM Galaţi (pe teren propriu).

În acest moment, HC Zalău ocupă locul 13, cu 11 puncte, iar pe locurile de baraj se situează CSM Slatina (locul 12 cu 12 puncte) şi Dacia Mioveni (locul 11 cu 16 puncte).

Următorul meci pentru formaţia antrenată de Gheorghe Tadici este programat joi, 20 aprilie, pe teren propriu, cu Măgura Cisnădie.

3 Thoughts to “Emoţiile continuă pentru HC Zalău. Liga Florilor rămâne cu 14 echipe şi în sezonul viitor”

  1. […] Majoritatea conducătorilor de cluburi din Liga Florilor îşi doresc un campionat tot cu 14 echipe şi din sezonul următor, astfel că sistemul competiţional va rămâne neschimbat, chiar dacă, la un moment dat s-a vorbit despre o ediţie 2023 – 2024 cu 16 echipe. Doar HC Zalău, Dacia Mioveni, CSM Slatina şi CSM Galaţi au votat pentru o Liga Florilor cu 16 echipe, Măgura Cisnădie lipsind de la şedinţă, iar restul de nouă cluburi au votat pentru a rămâne sistemul actual. În aceste condiţii, cel mai probabil, HC Zalău va rămâne… Citeste mai mult […]

  2. […] Majoritatea conducătorilor de cluburi din Liga Florilor îşi doresc un campionat tot cu 14 echipe şi din sezonul următor, astfel că sistemul competiţional va rămâne neschimbat, chiar dacă, la un moment dat s-a vorbit despre o ediţie 2023 – 2024 cu 16 echipe. Doar HC Zalău, Dacia Mioveni, CSM Slatina şi CSM Galaţi au votat pentru o Liga Florilor cu 16 echipe, Măgura Cisnădie lipsind de la şedinţă, iar restul de nouă cluburi au votat pentru a rămâne sistemul actual. În aceste condiţii,  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment