Copiii de gimnaziu, elevii de liceu si studentii, precum si tinerii cu aptitudini artistice din judetul Salaj, care nu au debutat literar, au ocazia sa participe la un concurs de creatia literara si interpretare, aflat la prima editie, organizat de Fundatia Ateneul Cultural Stefan Goanta din Timisoara. Scopul principal al competitiei este cultivarea frumosului, dezvoltarea si stimularea creatiei literare, a aptitudinilor interpretative, valorificarea potentialului intelectual si creativ al copiilor de varsta scolara, al liceenilor, al studentilor si al tinerilor, in general, in realizarea unor lucrari originale.
Concursul a fost lansat de Fundatia Ateneul Cultural Stefan Goanta, in colaborare cu Asociatia Pro Liebling, Consiliul Local al localitatii timisorene Liebling, scoala din localitate si Editura Brumar si Asociatia Culturala Traditii, Identitate, Succes. Potrivit organizatorilor, obiectivele constau in cunoasterea valorilor culturale romanesti si universale; descoperirea unor noi talente in domeniile creatiei si interpretarii artistice, care se pot dezvolta pe parcurs, intarind prestigiul scolii si al comunitatii din care provin; stimularea creativitatii, a curiozitatii intelectuale, a comunicarii si deschiderii culturale, elemente constitutive ale personalitatii tanarului european contemporan; educarea intelectuala, morala si estetica a copiilor si a tinerilor, pregatirea lor pentru o viata complexa, cu multiple provocari.
Participantii pot opta pentru una sau mai multe sectiuni si subsectiuni cuprinse in concurs. Una dintre acestea este sectiunea Creatie literara, cu subsectiunile: poezie, proza, dramaturgie si eseu. Textele vor fi redactate in Times New Roman, font 14, cu diacritice. Nerespectarea acestor conditii atrage eliminarea lucrarii din concurs. Pentru subsectiunea poezie, se va trimite un grupaj de cinci texte . Pentru subsectiunea proza, textul va cuprinde minimum doua pagini – maximum 15 pagini. Pentru subsectiunea dramaturgie, lucrarea va cuprinde minimum doua pagini