Pare greu de crezut, dar am ajuns să trăim și vremuri în care unii dintre șomeri sau asistați social vor bani ca să fie angajați, pentru a participa la cursuri de calificare sau recalificare în meserii solicitate pe piața locală a forței de muncă.
Și primesc, credeți-ne. Problema a fost dezbătută de autoritățile sălăjene responsabile cu ocuparea forței de muncă din județ. Nu vreau să-i laud pe directorul adjunct al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Sălaj, Romeo Sârca, și pe directorul executiv al Agenției Județene pentru Plăți și Inspecții Sociale Sălaj, Mircea Pop, dar trebuie să recunosc că au pus degetul pe rană și au atras atenția că legislația este mult prea permisivă din anumite puncte de vedere, iar oricât s-ar strădui instituțiile pe care le coordonează sau primăriile, mulți asistați social au învățat perfect să trăiască pe spinarea statului. Cei doi oficiali ai instituțiilor sălăjene au spus că există situații în care beneficiarii unor astfel de tipuri de ajutor social cer bani pentru a participa la cursuri de calificare sau recalificare. Și primesc nu doar diferite sume de bani, mai ales acolo unde cursurile sunt derulate cu fonduri europene, ci chiar și mâncare. Da, mulți vin doar pentru bani și mâncare la astfel de cursuri. Desigur, știm cu toții cine sunt aceste personaje care sunt aproape imposibil de inclus pe piața forței de muncă, pentru că nu vor să muncească, dar își cunosc perfect drepturile și au învățat căile pe care trebuie să le urmeze pentru a beneficia de diferite forme de sprijin bănesc. Între timp, Sălajul rămâne județul cu cea mai mare rată a șomajului din această parte a țării, iar angajatorii din mediul privat se plâng că nu au forță de muncă disponibilă. De ce nu este modificată legislația. Vă spunem noi. Pentru că niciun partid nu își asumă niște legi mai clare, mai exigente, pentru că asta ar însemna pierderea de electorat și să nu uităm că se apropie alegerile.
Fotografie cu caracter ilustrativ
[…] Pare greu de crezut, dar am ajuns să trăim și vremuri în care unii dintre șomeri sau asistați social vor bani ca să fie angajați, pentru a participa la cursuri de calificare sau recalificare în meserii solicitate pe piața locală a forței de muncă. Și primesc, credeți-ne. Problema a fost dezbătută de autoritățile sălăjene responsabile cu ocuparea forței de muncă din județ. Nu vreau să-i laud pe directorul adjunct al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Sălaj, Romeo Sârca, și pe directorul executiv al Agenției Județene pentru Plăți și… Citeste mai mult […]
Nimic nu ne miră, e democrație. Repet a n-a oară, nu întâmpător, în mai puțin de un secol am avut 4 dictaturi, prima a fost în 1936, dictatura regală. La această nație, dictatura e o necesitate. În curând vom pierde fondurile PNRR pt că ”aleșii boborului” nu taie pensiile speciale nerușinate și sfidătoare. Nu taie și gata !