Noi aparitii la Editura Caiete Silvane

Noi aparitii la Editura Caiete SilvaneDoua carti semnate de autori salajeni au vazut, recent, lumina tiparului la Editura Caiete Silvane. Este vorba de lucrarea profesorului Eugen Crihan, Mentalitati rurale in Romania de tranzitie. Un studiu de caz in judetul Salaj si de volumul preotului greco-catolic Cristian Borz, Monografia satului Badacin si a familiei Maniu. Cele doua volume au aparut cu sprijinul financiar al Centrului de Cultura si Arta al judetului Salaj.

Potrivit informatiilor furnizate de directorul Centrului de Cultura si Arta al judetului Salaj, Daniel Sauca, cartea semnata de Eugen Crihan: Mentalitati rurale in Romania de tranzitie. Un studiu de caz in judetul Salaj a aparut in colectia Ethnos a Editurii Caiete Silvane a Centrului de Cultura si Arta al Judetului Salaj, in colaborare cu Editura Universitatii din Oradea. Autorul lucrarii este de parere ca ruralul se caracterizeaza prin doua prejudecati majore.

Ruralul este adeseori perceput, fie la nivelul tematizarilor cotidiene (al limbajului comun), fie chiar la nivelul celor care detin o certa instruire academica, ca fiind opusul simplu al urbanului. Intalnim astfel cel putin doua prejudecati majore: cea dintai, constand in considerarea spatiului rural ca loc al

Leave a Comment