Cunoscutul filosof și eseist român Mihai Șora a murit, potrivit unei postări făcute de soția sa Luiza Palanciuc – Șora pe pagina de Facebook.
„Iubitule,
ai fost fericire pură: nu doar un om frumos, ci Frumusețea însăși, credința, nădejdea și dragostea, cum spune cuvântul apostolic. Și niciodată nu-ți voi fi îndeajuns de recunoscătoare pentru tot ce mi-ai dăruit timp de aproape două decenii. Tu m-ai scos de pe șinele destinului meu și m-ai legat ireversibil și armonios de al tău, cu o grație de care numai tu erai capabil și pe care nu mulți pământeni o pot cuprinde cu mintea sau cu inima.
Încă nu știu cum va arăta ziua de mâine, nici toate cele care vor urma. E dincolo de puterea mea de acceptare. Unii oameni ar trebui să trăiască veșnic – nu numai în Rai, unde, negreșit, tu vei sta, ci și pe punctul acesta albastru, boțul de apă și humă care plutește în spațiu și pe care opt miliarde de alte făpturi omenești – dar niciuna ca tine – conviețuiesc, se ceartă sau se iubesc, se războiesc ori își sunt – unele, altora – sprijin.
E frig fără tine, iubitule.
Aziul”
[…] Cunoscutul filosof și eseist român Mihai Șora a murit, potrivit unei postări făcute de soția sa Luiza Palanciuc – Șora pe pagina de Facebook. „Iubitule, ai fost fericire pură: nu doar un om frumos, ci Frumusețea însăși, credința, nădejdea și dragostea, cum spune cuvântul apostolic. Și niciodată nu-ți voi fi îndeajuns de recunoscătoare pentru tot ce mi-ai dăruit timp de aproape două decenii. Tu m-ai scos de pe șinele destinului meu și m-ai legat ireversibil și armonios de al tău, cu o grație de care numai tu erai capabil și… Citeste mai mult […]
[…] Cunoscutul filosof și eseist român Mihai Șora a murit, potrivit unei postări făcute de soția sa Luiza Palanciuc – Șora pe pagina de Facebook. „Iubitule, ai fost fericire pură: nu doar un om frumos, ci Frumusețea însăși, credința, nădejdea și dragostea, cum spune cuvântul apostolic. Și niciodată nu-ți voi fi îndeajuns de recunoscătoare pentru tot ce mi-ai dăruit timp de aproape două decenii. Tu m-ai scos de pe șinele destinului meu și m-ai legat ireversibil și armonios de al tău, cu o grație de care numai tu erai capabil și… » Mai multe detalii […]
[…] CITESTE MAI MULTE DESPRE ACEASTA STIRE […]
Multe a fost la viața lui filozoful inclusiv consilier a lui Ana Pauker .
@ 06:08. Minți! Pentru informarea celorlalți, Mihai Șora a fost doar TRADUCĂTOR al presei franceze la Ministerul de Externe, care era deținut de Ana Pauker.
@9: 41 Ba nu mint deloc, noi știm cine a fost Șora, un kominternist trimis de la Moscova pt a promova literatura sovietică în defavoarea celei românești. Când Șora era ministru al învățământului, în anii aceia grei staliniști, nu era voie să se vorbească de Blaga sau Iorga sau Heliade Rădulescu. Deabia după venirea lui Ceaușescu la putere am aflat că aveam și noi un Brâncuși, un Coandă. Înainte erau la mare cinste cărțile din literatura sovietică tipărite de Șora, Pământ desțelenit de Șolohov, Așa s-a călit oțelul, Tînăra Gardă etc, mai târziu s au tipărit de-a noastre. Tipic românesc, propaganda söroșistă ridică în slăvi kominternistul în timp ce demonizează patriotul român asasinat în sfânta zi a Crăciunului. Cu siguranță, Sora a făcut și lucruri bune așa că, odihnească-se în pace !
Ei, dacă ești din aceia care-l pupă-n dos pe derbedeul Ceaușescu, atunci nu mai e nimic de spus! „Informează-te” mai departe de pe A3&RoTv. Habar n-ai ce scrii, Mihai Șora a fost ministru al învățămîntului doar în perioada 30 decembrie 1989 – 28 iunie 1990, nu „în anii aceia grei staliniști”, cum zici, iar cînd a fost el ministru eu l-am predat pe Lucian Blaga. De unde ai apărut, creatură ignară și imundă?
Asta e varianta soroșistă de pe WIKIPEDIA, ia să nu spui tu ce cărți a tipărit Șora când era director la Editura de Stat în anii staliniști !