Români din sate ucrainiene, în expoziţie fotodocumentară la Zalău

Români din sate ucrainiene, în expoziţie fotodocumentară la Zalău

O inedită expoziţie fotodocumentară, cu tema Antropologie vizuală şi conservare patrimonială. Satele româneşti din Ucraina, a fost vernisată vineri, în holul Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi Patrimoniul Naţional Sălaj. Documentarea şi prezentarea informaţiilor şi a imaginilor a fost realizată de Camelia Burghele, cercetător ştiinţific în cadrul Muzeului de Istorie şi Artă din Zalău.

Studiul satelor româneşti va fi continuat de autoarea expoziţiei, Camelia Burghele, prin demersuri personale, în baza unei burse câştigate în cadrul Şcolii PostDoctorale a Academiei Române în cadrul proiectului cu finanţare europeană Valorificarea identităţilor culturale în procesele globale. La finalul cercetării, tema propusă de Camelia Burghele Asumarea identităţilor culturale în comunităţile româneşti din Maramureşul Ucrainean (Transcarpatia Ucraina), conservare şi-sau dinamică socio-culturală în contextul multietnic, va fi subiectul unui volum ce va fi editat în cadrul bursei.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Consiliului Judeţean Sălaj, Muzeului Judeţean de Istorie şi Artă Zalău, Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj şi Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi Patrimoniul Naţional Sălaj.

Leave a Comment