5 tipuri de cursuri utile pentru viitorul copilului tău

Descarcă imaginea aici.

 

Câteva ore de odihnă sau o ieșire la joacă cu prietenii este tot ce își doresc cei mici după o zi obositoare de la școală. Deși majoritatea părinților vor fi tentați să-și lase copiii să se joace un joc video sau să se uite la televizor, alții își vor angaja copiii să se implice într-o activitate care îi va ajuta să-și dezvolte abilitățile pentru viitor. Și care poate fi la fel de relaxantă sau distractivă ca o ieșire cu prietenii.

 

Desigur, momentele de odihnă sunt esențiale, și, alături de o activitate productivă, cum ar fi un curs de desen, pot face o diferență uriașă în starea mentală și succesul copilului tău în viitor.

 

Dacă vrei să îmbini utilul cu plăcutul, iată 3 tipuri de cursuri benefice pentru viitorul copilului tău:

1. Cursuri de limbi străine

Studiile arată că cei mici sunt mai predispuși să învețe rapid și să stăpânească o nouă limbă în termen record decât părinții și adulții în general. Încurajându-l pe cel mic să învețe o nouă limbă, îl vei ajuta să aprecieze diferite culturi și diferite moduri în care oamenii acționează. În plus, îi vei pregăti pentru o gamă mai largă de oportunități pe piața muncii și îi vei crește șansele de a-și găsi locul la o universitate apreciată.

 

Engleza este limba dominantă în lume și este greu să nu vezi această schimbare când anumite cuvinte reprezintă un standard care nu poate fi nici măcar tradus în limba română. Multe instituții oferă lecții de engleză pentru copii, așa că găsirea unui curs adecvat ar trebui să fie destul de ușoară.

2. Cursuri de muzică

În cazul în care copilul tău și-a arătat un interes în muzică de la o vârstă foarte fragedă sau ți se pare că ar putea să-și dezvolte urechea muzicală, atunci este timpul să-l sprijini să se ducă la un curs de muzică pentru îmbunătățirea abilităților sale.

 

Instrumentele muzicale, în special cele clasice, ajută la îmbunătățirea conexiunilor neurologice și, implicit, la prevenirea pierderilor de memorie. Jonglarea cu diferite activități, cum ar fi cântatul la un instrument muzical în același timp cu citirea unei partituri, va da automat un impuls puternic creierului copilului tău.

 

În plus, dacă cel mic este timid și mai retras de grup, înscrierea la cursurile de muzică l-ar putea încuraja să învețe să socializeze mai ușor.

3. Cursuri de programare

Studiile arată că există o dependență crescută față de device-urile electronice și alte echipamente tehnologice și poți fi sigur că acest lucru nu se va schimba prea curând, întrucât progresele inovative sunt în continuă dezvoltare.

 

Prin urmare, cursurile de programare si robotica pentru copii sunt o modalitate excelentă de a te asigura că cel mic va putea supraviețui pe piața competitivă a locurilor de muncă în viitor. În plus, codificarea îl va ajuta să învețe să rezolve probleme complexe într-o fracțiune de secundă, stăpânind în același timp toate elementele esențiale ale tehnologiei.

 

Așa că, o abilitate cerută de multe companii este, de asmenea, o abilitate care este plătită bine, cu locuri de muncă precum machine learning, inginer de software, programator jocuri video și salarii de peste 90.000 de euro pe an. Cele mai multe abilități învățate la o vârstă fragedă vor continua să fie utile mai târziu în viață, în timpul perioadei de adult.

 

Prin urmare, ar trebui să iei în considerare cele 3 tipuri de cursuri utile pentru a-i asigura un viitor strălucit copilului tău!

3 Thoughts to “5 tipuri de cursuri utile pentru viitorul copilului tău”

  1. […] Descarcă imaginea aici.   Câteva ore de odihnă sau o ieșire la joacă cu prietenii este tot ce își doresc cei mici după o zi obositoare de la școală. Deși majoritatea părinților vor fi tentați să-și lase copiii să se joace un joc video sau să se uite la televizor, alții își vor angaja copiii să se implice într-o activitate care îi va ajuta să-și dezvolte abilitățile pentru viitor. Și care poate fi la fel de relaxantă sau distractivă ca o ieșire cu prietenii.    » Mai multe detalii […]

  2. […] Descarcă imaginea aici.   Câteva ore de odihnă sau o ieșire la joacă cu prietenii este tot ce își doresc cei mici după o zi obositoare de la școală. Deși majoritatea părinților vor fi tentați să-și lase copiii să se joace un joc video sau să se uite la televizor, alții își vor angaja copiii să se implice într-o activitate care îi va ajuta să-și dezvolte abilitățile pentru viitor. Și care poate fi la fel de relaxantă sau distractivă ca o ieșire cu prietenii.   Desigur, momentele de odihnă sunt… Citeste mai mult […]

Comments are closed.