Vernisaj la Muzeul de Arta Ioan Sima Zalau

Vernisaj la Muzeul de Arta Ioan Sima Zalau

Muzeul de Arta Ioan Sima Zalau va gazdui, in aceasta dupa-amiaza, expozitia de fotografie, grafica si pictura a taberei de creatie ReMemoria-Porolissum august 2010. Evenimentul face parte din activitatile dedicate Zilelor Culturii Salajene.

Casa de Cultura a Studentilor din Cluj-Napoca, la invitatia Muzeului Judetean de Istorie si Arta Zalau, au initiat in acest an, prin parteneriat, un proiect de exploatare artistica a sitului denumit ReMemoria Porolissum. Expozitia va incadra tocmai lucrarile realizate, in aceasta vara, in cadrul sesiunii de creatie din tabara de vara de la Porolissum – situl arheologic de o importanta deosebita la nivel national si international.

Abordarea artistica a temei locale, surprinderea a ceea ce ar putea fi un genius loci – precum si alternativele creative de promovare a sitului sunt directivele de baza ale proiectului. Consideram ca intrarea subiectului de sorginte arheologica/situl porolissum/in circuitul national si international intr-un discurs vizual-artistic sporeste si atractia locului din punct de vedere turistic dar si importanta stiintifico-istorica ce insumeaza o valoare extinsa.

Studiul interdisciplinar, precum descoperirea si cunoasterea Porolissumului prin mijloacele specifice artelor vizuale releva alte aspecte nebanuite ale spiritualitatii locului, potentialul artistic local fiind de o deosebita generozitate, se arata intr-un comunicat de presa al Muzeului Judetean de Istorie si Arta Zalau.

Expozitia taberei de creatie ReMemoria-Porolissum august 2010 va fi deschisa astazi, incepand cu ora 18.

Leave a Comment