Sambata, Zalaul citeste!

Sambata, Zalaul citeste!In aceasta sambata, zalauanii sunt invitati sa citeasca pe platoul din fata Prefecturii, in cadrul primei editii a proiectului Lecturi Urbane. Pentru pregatirea actiunii, ce se va derula sub genericul Zalaul citeste, organizatorii – Biblioteca Judeteana Ionita Scipione Badescu Salaj (BJS)si sase tineri voluntari (Vlad Druta, Teodora Farcas, Dacian Lazea, Paula Soran si Roxana Hosu) – au amplasat in mai multe locuri reprezentative din municipiu (Biblioteca CNS, Biblioteca Judeteana, Sala de lectura si Primaria Zalau), cutii de colectare a cartilor ce vor fi oferite, ulterior, spre lectura trecatorilor si participantilor la activitatile proiectului.

Invitatia noastra la lectura se adreseaza tuturor zalauanilor. Oamenii isi pot aduce carti de acasa ori vor primi un volum din partea bibliotecii. Prin aceasta initiativa ne propunem sa creasca numarul celor care citesc si sa trezim interesul pentru carte in randul tinerilor, ne-a declarat Florica Pop, directorul BJS, precizand ca institutia pe care o conduce intentioneaza sa transforme actiunea intr-una permanenta, care sa se deruleze in diverse spatii neconventionale, precum parcuri, cluburi ori baruri.

Lecturi Urbane este un proiect de implicare sociala ce are drept obiectiv principal incurajarea lecturii in spatiile publice si crearea unui nou model de a contribui la binele comunitatii.

Leave a Comment