Biblioteci moderne in alte 25 de comune salajene

Biblioteci moderne in alte 25 de comune salajene

25 de centre de internet pentru public vor fi deschise in urmatoarele zile in comunele salajene, a anuntat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, Florica Pop, directorul Bibliotecii Judetene Ionita Scipione Badescu. Acestea se adauga celor 20 inaugurate pe parcursul anului trecut, in cadrul programului Biblionet – lumea in biblioteca mea, plasand Salajul pe primul loc intr-un clasament national intocmit in functie de fondurile atrase in acest sens. Dupa inaugurarea acestor centre, in Salaj, vor mai exista doar 12 comune fara astfel de servicii moderne de biblioteca. Problema va fi rezolvata, insa, in 2011, cand judetul se va putea mandri cu faptul ca este primul din Romania care a introdus internet in toate bibliotecile publice din comune, a mai spus Pop.

Centrele de internet vor functiona in bibliotecile publice din 25 de comune, populatia urmand sa aiba acces gratuit la serviciile furnizate. Potrivit oficialului Bibliotecii Judetene, gratie Biblionet in judet au intrat multe zeci de mii de dolari, bani din care au fost achizitionate echipamentele necesare, iar bibliotecarii au urmat cursuri de formare.

Programul national Biblionet – lumea in biblioteca mea constituie un parteneriat intre IREX, Ministerul Culturii, Fundatia EOS, Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania si bibliotecile publice romanesti. Programul, in valoare de 26,9 milioane de dolari, este finantat de Fundatia Bill & Melinda Gates si urmareste sa faciliteze romanilor accesul gratuit la informatie, prin dezvoltarea unui sistem de biblioteci publice moderne.

Leave a Comment