Expozitie la Muzeul de Arta Ioan Sima Zalau

Expozitie la Muzeul de Arta Ioan Sima Zalau Cu ocazia Zilei Copilului, la Muzeul de Arta Ioan Sima Zalau a avut loc, in decursul zilei de ieri, festivitatea de premiere a celor mai talentati copii din judet, participanti la concursul de desen si pictura Ioan Sima, aflat la a III-a editie. Popularizat in scoli inca din luna octombrie a anului trecut, concursul a reunit zeci de lucrari ale elevilor din judet.

Premiile s-au dat pe categorii de varsta, fiind premiati elevi ai claselor I-IV, V-VIII si de clasele IX-XII. Lucrarile elevilor Liceului de Arta Ioan Sima Zalau au fost jurizate separat. Juriul format din artisti si profesori de specialitate, Cirti Raluca Cristina, Muresan Malina, Szabo Attila, au oferit 42 de premii si mentiuni si s-au declarat multumiti in ceea ce priveste nivelul de pregatire micilor artisti.

Un lucru deosebit este faptul ca cinci merituosi artisti, castigatori ai premiilor speciale oferite de profesoara Malina Muresan, de la Liceul de Arta Ioan Sima Zalau, vor avea ocazia sa lucreze in atelierele de pictura ale liceului sub indrumarea directa a dansei. Premiile speciale au constat intr-o panza pentru pictura, vopsele in ulei si pensule speciale pentru pictura in ulei, fiecare elev castigator primind un astfel de set. Castigatorii premiilor speciale sunt asteptati sambata, de la ora 9, la Liceul de Arta Ioan Sima Zalau.

Lucrarile vor ramane expuse la Muzeul de Arta din Zalau cel putin doua saptamani, pentru a fi admirate de toti vizitatorii.

Leave a Comment