Mai multe construcții realizate cu decenii în urmă pentru a marca intrarea pe teritoriul Sălajului au rămas tot în perioada comunistă. Multe au încă stema comunistă aplicată în partea din față, dar și alte simboluri specifice perioadei de dinainte de 1989. Un astfel de exemplu este construcția situată la marginea Sălajului, spre Dej. Înaltă de câțiva metri, construcția este de forma unei cupole. O parte din peretele exterior s-a rupt, pare că cineva sau ceva a cauzat această distrugere. Construcția pare una trainică, se vede că a fost realizată cu seriozitate și a fost concepută să dureze.
Spre vârful cupolei se află o placă sub forma unui octogon, iar în mijloc este vechea stemă a României, cea care ne amintește de macarale, de fabrici și uzine, de România și de comunism. Noroc cu un panou metalic amplasat câțiva metri mai în față. Pe bucata de tablă scrie mare și clar numele județului nostru. Se vede că e un panou recent realizat. Și nu este singurul exemplu de construcție situată la intrarea în Sălaj care a rămas tot cu simboluri comuniste.
[…] Mai multe construcții realizate cu decenii în urmă pentru a marca intrarea pe teritoriul Sălajului au rămas tot în perioada comunistă. Multe au încă stema comunistă aplicată în partea din față, dar și alte simboluri specifice perioadei de dinainte de 1989. Un astfel de exemplu este construcția situată la marginea Sălajului, spre Dej. Înaltă de câțiva metri, construcția este de forma unei cupole. O parte din peretele exterior s-a rupt, pare că cineva sau ceva a cauzat această distrugere. Construcția pare una trainică, se vede că a fost realizată cu… Citeste mai mult […]
Asta-i pe DN1C (E58), pe drumul dinspre Cluj, DN1F(E81), construcția e la fel, dar a fost înlăturată placa comunistă.
Lungule, de asta te fute pe tine grija ? Românii n-au cu ce plăti facturile mari la corent iar tu porți grija stemelor comuniste. E bine să știi că zălăuanii au intrat în Epoca Robinetului pe vremea lui Ceaușescu, municipiul Zalău a fost construit la indicațiile Ceaușescului . Mâine e ziua lui de naștere !
Vă mulțumesc pentru cuvintele frumoase.
@ 10:53: Derbedeul tău adorat și-a ținut poporul în foame, frig și întuneric ca să dea bani fraților săi dictatori din Africa!
Vă mulțumesc pentru cuvintele frumoase!
Ba danu mai muriti odata bolsevici nemernici? Ati adus tara la sapa de lemn .
Stimate domnule ”Anonim” (de la 10:53)! Vai, ce limbaj elevat aveți! Vă amintesc doar faptul că județul Sălaj, are de acum 21 de ani (Hotărârea 540/2002), o nouă stemă. Nu vi se pare normal ca aceste ”totemuri” de la intrările în județ – anacronice de altfel – să aibă stema actuală? Întreb pentru un prieten…
Noi avem capacitatea să fim futuți de mai multe griji în același timp, nu ca tine, doar de una odată.
Anonimul constată că cel mai rău supără adevărul dar, zălăuanii au intrat în Epoca Robinetului pe vremea lui Ceaușescu.
Ai pus și tu o virgulă, și aia greșit!
@8:56 handi eu am pus bine virgula dar, tu chiar ai pus-o greșit, „și” este un cuvânt de legătură, nu se folosește virgula lângă el. Chiar l-aș ruga pe d l Adrian Lungu care, e ziarist și le are cu gramatica, să comenteze chestia cu virgula !
Regret, dar înclin să nu mai frecventez MS. Sînt numit „handi” de către un agramat patent și nu-mi admiteți nici una din cele trei corecții.
Ce-i aia agramat patent ? Chiar nu am mai auzit expresia asta! Eu am propus ca d-l ziarist Lungu să ne clarifice cu gramatica asta. Eu nu sunt natură filozofică, dacă am greși cumva cu virgulele, rog să fiu corectat !
Nu știu de ce unora le este rușine de trecut (fie ei și pretinși ziariști) . Stema în discuție face parte din istoria județului și cred că ar fi bine sa stea alaturi de noua stemă a județului. Și cineva (poate un pretins ziarist) să facă o comparație între cele două. Cu bune și rele.
Corect, adevărata dezvoltare a acestor meleaguri sălajene a fost în perioada ceaușistă !
Mi-ar fi placut ca acest text sa nu fie o banala constatare a jurnalistului, asemeni unei postari pe retelele de socializare, ci o documentare profesionista… asa cum ii sade unui gazetar veritabil. Ca sa stim si noi in ce directie sa aruncam cu piatra.