Spectacol de balet – gustat de public

Spectacol de balet - gustat de publicIn onoarea participantilor la Olimpiada Nationala de Muzica, desfasurata in orasul nostru, Liceul de Coregrafie Octavian Stroia din Cluj-Napoca a prezentat, la Casa de Cultura a Sindicatelor, spectacolul de balet Othello dupa William Shakespeare – regizat de Alexandru Wolf.

Conceptia regizorala moderna, transparenta, usor de urmarit si inteles de catre publicul prezent indiferent de varsta si educatie a fost din plin gustata. Tineretea artistilor, elevi din clasele superioare ale Liceului de coregrafie, sensibilitatea, placerea si acuratetea exprimarii artistice, au dat un parfum aparte, tineresc spectacolului. Suportul muzical folosit sub forma unui mozaic cuprinzand pagini din: Goran Bregovic, Vangelis, Chopin, Leonard Choen si altii, a reusit sa sustina in chip fericit diferitele tablouri ale constructiei artistice, dar in acelasi timp imbinarea logica ale acestora au dat spectacolului un caracter unitar reusind sa aduca in zilele noastre povestea lui Othello si a Desdemonei.

Folosirea unor perdele de lumina (renuntand la cortina clasica) a contribuit la fluentizarea discursului artistic. Prezentarea in final a protagonistilor: Mihai Boneu, Anamaria Florescu, Mircea Munteanu, Augustin Gribincea, Alina Rapa s-a incadrat in nota generala a spectacolului aceea de prospetime, de inovatie de calitate cu adresa precisa – sufletul spectatorului. Aplauzele prelungite din final au rasplatit tineretea, talentul, efortul concretizate intr-o bijuterie artistica de certa valoare.

Leave a Comment