Clubul Copiilor din Cehu Silvaniei – in spectacol la Festivalul Cetatilor Dacice

Clubul Copiilor din Cehu Silvaniei - in spectacol la Festivalul Cetatilor DaciceZanele de la Clubul Copiilor din Cehu Silvaniei au delectat, la sfarsitul saptamanii trecute, publicul de la Cricau, judetul Alba, la Festivalul Cetatilor Dacice. In coregrafia Roxanei Dobocan, acestea au deschis spectacolul de duminica, 21 iunie, starnind entuziasmul spectatorilor prin riturile de trecere si ingropaciune reproduse din folclorul popular romanesc.

Pentru a reinvia obiceiurile stramosilor daci, in cadrul spectacolului au mai avut loc lupte de gladiatori cu Familia Gladiatoria Pannonica, scenarii de lupte intre daci si romani cu Terra Dacica Aeterna, dar si concursuri de aruncari de sulita, tir cu arcul, aruncarea bolovanului si cataratul pe catarg.

Festivalul Cetatilor Dacice se afla anul acesta la cea de-a patra editie si s-a desfasurat in perioada 20 – 21 iunie, in locul unde candva a fost cetatea de la Piatra Craivei, din Circau, Alba. Aici se presupune ca a fost ingropat capul lui Decebal, dar si o parte a tezaurului dacic.

Leave a Comment