Conform Codului muncii, prima și a doua zi de Crăciun, și primele două zile ale noului an sunt zile libere. În zilele de sărbătoare legală, angajatorii trebuie să le acorde salariaților zile libere, dar există anumite categorii de angajaţi care trebuie să se prezinte la serviciu şi în aceste zile.
Este vorba despre cei ce lucrează în cadrul unităților sanitare sau de alimentație publică, dar și în locurile în care activitatea nu poate fi întreruptă din cauza caracterului procesului de producție sau specificului activității. În astfel de cazuri, angajatorii trebuie să le asigure salariaților, în următoarele 30 de zile, compensarea cu timp liber corespunzător. Dacă, din motive justificate, nu li se pot acorda salariaților zile libere, aceștia vor trebui să primească un spor la salariu pentru zilele legale de sărbătoare lucrate, ce nu va putea fi mai mic de 100% din salariul de bază corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru, după cum stabilește Codul muncii. Dacă nu acordă timp liber în zilele de sărbătoare legală sau nu recompensează munca în aceste zile, angajatorii pot primi amenzi de până la 10.000 de lei.
M. S.
[…] Conform Codului muncii, prima și a doua zi de Crăciun, și primele două zile ale noului an sunt zile libere. În zilele de sărbătoare legală, angajatorii trebuie să le acorde salariaților zile libere, dar există anumite categorii de angajaţi care trebuie să se prezinte la serviciu şi în aceste zile. Este vorba despre cei ce lucrează în cadrul unităților sanitare sau de alimentație publică, dar și în locurile în care activitatea nu poate fi întreruptă din cauza caracterului procesului de producție sau specificului activității. În astfel de cazuri, angajatorii trebuie să… Citeste mai mult […]
[…] Conform Codului muncii, prima și a doua zi de Crăciun, și primele două zile ale noului an sunt zile libere. În zilele de sărbătoare legală, angajatorii trebuie să le acorde salariaților zile libere, dar există anumite categorii de angajaţi care trebuie să se prezinte la serviciu şi în aceste zile. Este vorba despre cei ce lucrează în cadrul unităților sanitare sau de alimentație publică, dar și în locurile în care activitatea nu poate fi întreruptă din cauza caracterului procesului de producție sau specificului activității. » Mai multe detalii […]