Musca, reincarcata la Muzeu

Musca, reincarcata la MuzeuTelenovela legata de postul de director al Muzeului Judetean de Istorie si Arta Zalau a ajuns la un nou episod. Asa cum era de asteptat, n-a fost vorba decat de reincarcarea actualului director. Mai exact, consilierii judeteni au aprobat ieri, citam eliberarea d-nei Musca Elena din functia de director al Muzeului Judetean de Istorie si Arta Zalau, ca urmare a anularii, prin hotarare judecatoreasca irevocabila, a concursului, organizat la data de 2 octombrie 2006, pentru ocuparea functiei de director, pe de o parte, pe de alta parte stabilind ca, citam din nou Musca Elena se numeste in functia de director interimar al Muzeului Judetean de Istorie si Arta Zalau pana la ocuparea postului prin concurs.

Subiectul este unul care a mai fost prezentat in ziarul nostru, in expunerea de motive ce a insotit hotararea adoptata ieri aratandu-se ca prin Sentinta civila nr. 2128 din 26.10.2007 pronuntata de Tribunalul Salaj, definitiva si irevocabila ca urmare a respingerii recursului, acesta a dispus anularea concursului organizat si ne obliga sa organizam un nou concurs. Motivele ce stau la baza acestor hotarari judecatoresti vizeaza, pe de o parte componenta comisiei de concurs, in sensul ca nici unul dintre membrii ei nu a activat in domeniul muzeografic si a managementului muzeal pentru a se putea pronunta in cunostinta de cauza asupra proiectelor de management intocmite de catre candidati, iar, pe de alta parte, procesul verbal al comisiei de contestatii a fost semnat numai de catre doi membrii, unul fiind absent.

Consilierul Alexandru Serban, prezent la sedinta de ieri, a subliniat faptul ca situatia la care s-a ajuns este una delicata atat pentru Consiliul Judetean cat si pentru Elena Musca, si ca, pe viitor, ar fi bine sa se acorde mai multa atentie organizarii unor astfel de concursuri. Aparent fara nici o legatura cu subiectul, un alt consilier, Viorel Stanca, a precizat faptul ca la muzeu exista grupuri si grupulete care-si urmaresc interesele proprii si ca sectia de arheologie (cea care se ocupa, printre altele, de descarcarile de sarcina arheologica pentru autostrada) ar trebui, pur si simplu, desfiintata.

Pana se va ajunge la asemenea masuri extreme, asteptam cu interes stabilirea datei la care va fi organizat noul concurs, dar, mai ales, persoanele care se vor incumeta sa participe.

Leave a Comment