Editarea digitală este un lucru complex care îi face pe cei ce își doresc dispozitive pe care pot lucra să se îndrepte spre cele mai scumpe modele de pe piață. Totuși, cu putină atenție și răbdare este posibil să găsești un laptop sau un workstation potrivit la un preț accesibil.
Editarea fotografiilor și a videoclipurilor pe laptop poate reprezenta o soluție practică și comodă pentru orice fotograf, indiferent că este profesionist sau amator. Avantajul principal al unui laptop este că poate fi folosit oriunde pentru editarea fotografiilor, videoclipurilor sau pentru orice alte activități creative.
Astăzi îți vom spune care sunt detaliile care fac diferența și care sunt criteriile pe care trebuie să le iei în considerare atunci când alegi un laptop potrivit pentru acest tip de activitate.
Cum alegi laptopul potrivit pentru editare foto video?
Principalele aspecte de care trebuie să ții cont la achiziționarea unui laptop pentru editare foto-video sunt:
Calitatea ecranului – caută un laptop cu ecran IPS cu minim 70% acoperire Adobe RCB și 95% acoperire a spațiului de culoare sRCB. De asemenea, și dimensiunea ecranului este importantă. Un ecran de 17 inch reprezintă un avantaj real pentru prelucrarea fotografiilor și a videoclipurilor. În ceea ce privește luminozitatea ecranului, acesta trebuie să fie cât mai apropiată de 300 de niți.
Răcirea și autonomia laptopului – cu cât răcirea este mai bună cu atât și laptopul va rezista mai mult la supraîncălzire în timpul sesiunilor de lucru cu programele complexe de editare și grafică.
Caracteristicile laptopului în funcție de programele de editare
Sunt câteva programe de editare foto video foarte populare pe care aproape orice om din domeniu lucrează. Ei bine, iată care sunt caracteristicile importante ale laptopurilor în funcție de aceste programe:
Photoshop
Pentru Photoshop este foarte important procesorul. Programul nu rulează bine pe multe nuclee, deci nu se vor sesiza câștiguri importante cu un procesor cu 8 nuclee, comparativ cu unul de 6.
O altă piesă importantă este placa video. Recomandat este că laptopul să aibă o placă video dedicată, însă performanțele acesteia nu sunt neapărat importante. Minimul întrunit ar trebui să fie de 4 GB memorie video.
Pentru memoria RAM, recomandăm minim 16GB pentru documente de până în 500 MB, 32GB pentru documente de până în 1GB și 64GB pentru documente mai mari.
Lightroom
Pentru a rula bine, Lightroom are nevoie de un procesor cu un număr mare de nuclee. Asemenea Photoshop-ului, placa video nu are un rol foarte important, însă poate crește performanțele programului. 4 GB memorie video sunt suficienți, însă poți alege și 6 GB sau mai mult pentru editarea 4K.
În principiu, cu un laptop bun ales în funcție de specificațiile programelor de editare foto video îți poți face treaba fără probleme. Te poți orienta către un Lenovo Thinkpad sau către orice alt model de pe AlienStore care întrunește specificațiile de care tu ai nevoie.
[…] Editarea digitală este un lucru complex care îi face pe cei ce își doresc dispozitive pe care pot lucra să se îndrepte spre cele mai scumpe modele de pe piață. Totuși, cu putină atenție și răbdare este posibil să găsești un laptop sau un workstation potrivit la un preț accesibil. Editarea fotografiilor și a videoclipurilor pe laptop poate reprezenta o soluție practică și comodă pentru orice fotograf, indiferent că este profesionist sau amator. Avantajul principal al unui laptop este că poate fi folosit oriunde pentru editarea fotografiilor, videoclipurilor sau pentru… Citeste mai mult […]
[…] Editarea digitală este un lucru complex care îi face pe cei ce își doresc dispozitive pe care pot lucra să se îndrepte spre cele mai scumpe modele de pe piață. Totuși, cu putină atenție și răbdare este posibil să găsești un laptop sau un workstation potrivit la un preț accesibil. Editarea fotografiilor și a videoclipurilor pe laptop poate reprezenta o soluție practică și comodă pentru orice fotograf, indiferent că este profesionist sau amator. Avantajul principal al unui laptop este că poate fi folosit oriunde pentru editarea fotografiilor, » Mai multe detalii […]
[…] CITESTE MAI MULTE DESPRE ACEASTA STIRE […]