Folclorul salajean are noua mostenitori si trei muguri de tezaur

Salajul va fi reprezentat la emisiunile concurs organizate, pe tema folclorului, de postul national de televiziune, de noua mostenitori si trei muguri de tezaur, se arata intr-un comunicat de presa remis ieri de Primaria Zalau. In urma preselectiei pentru solisti vocali de muzica populara, ce a avut loc saptamana trecuta la Casa Municipala de Cultura, pentru emisiunea Mostenitorii s-au calificat Daniel Constantin Pop, de 15 ani, din Simleu Silvaniei, Calin Secara, de 22 ani, din Jibou, Victorita Ioana Sfat, de 16 ani, din Recea Mare, Vladuta Lupau, de 17 ani, din Simleu Silvaniei, Sorin Adrian Tav, de 19 ani, din Zalau, Diana Gurzau, de 17 ani, din Simleu, Ionut Coste, de 18 ani, din Zalau, Adina Carmen Balanean, de 21 ani, din Jibou si Daniela Braglezan, de 18 ani, din Zalau. La promovarea tinerelor talente din judet vor contribui si Alexandra Chira, de 9 ani, din Plopis, Alexandra Teofana Iacob, de 10 ani, din Zalau si Marian Albert, de 9 ani, din Jibou, acesti copii urmand sa participe, tot pe postul national de televiziune, la concursul Muguri de Tezaur.

Initiativa organizarii preselectiei apartine primarului Zalaului, Radu Capilnasiu, care s-a declarat impresionat de prestatia pe care tinerii artisti au avut-o in cadrul spectacolelor din 1 decembrie si 24 ianuarie si a dorit, astfel, sa vina in sprijinul lor. Ii felicit pe toti copiii talentati, care au participat la selectie, dar si pe parintii lor. Capacitatile interpretative deosebite pe care le-au demonstrat au facut imposibila alegerea unui numar mai mic de participanti la viitoarele concursuri. Acesti tineri talentati ne vor reprezenta cu cinste mai departe, vor promova prin folclor Zalaul si judetul din care provin, a declarat Capilnasiu.

Saptamana trecuta, Primaria Municipiului Zalau in colaborare cu Casa Municipala de Cultura si Ansamblul Artistic Porolissum a organizat spectacolul Tezaur Folcloric Transilvan, care a precedat concursul tinerilor iubitori de muzica populara. Realizarea cea mai mare a acestei preselectii este descoperirea de noi talente, de viitori interpreti de mare valoare ai judetului nostru, a spus Pamfil Vlaicu, directorul Casei Municipale de Cultura.

Leave a Comment