La poalele Mesesului

La poalele Mesesului

Casa de Cultura a Sindicatelor din Zalau a gazduit ieri Festivalul La Poalele Mesesului, cu ocazia finalizarii proiectului Obiceiuri traditionale din Salaj.

Proiectul a fost castigat de Asociatia Clubul Prieteniei de pe langa Scoala Corneliu Coposu, finantat de Ministerul Culturii si Cultelor, Administratia Fondului Cultural National.

Parteneri in proiect sunt: Inspectoratul Scolar Judetean Salaj, Directia Judeteana pentru Cultura, Culte si Patrimoniul Cultural National (DJCCPCN) Salaj, Centrul Culturii Traditionale Salaj, Scoala Gimnaziala Corneliu Coposu Zalau, licee, scoli din sapte comune salajene, precum si din judetele Maramures si Neamt.

Scopul proiectului este implicarea activa a copiilor in promovarea obiceiurilor traditionale din Salaj, obiectul proiectului fiin contractului fiind alocarea sumei de 10.000 de lei.

Totodata, a fost editat si un Documentar. Auxiliar pentru ciclul primar si gimnazial cu titlul Obiceiuri traditionale din Salaj.

Acest demers poate fi considerat ca o contributie la culegerea, prelucrarea, conservarea si valorificarea folclorului plaiurilor salajene si poate fi pus alaturi de eforturile facute in acest sens de alti dascali inimosi si mari iubitori ai traditiilor, a spus directorul DJCCPN, Gheorghe Chende-Roman.

La festival au luat parte oficialitatile locale si judetene si elevi ai unitatilor de invatamant gimnaziale.

Leave a Comment