Numar de octombrie pentru revista Caiete Silvane

Revista de cultura a Salajului Caiete Silvane ofera spre lectura, in luna octombrie, putina istorie si toponimie, la rubrica Polemice, file din istoria invatamantului romanesc in comuna Napradea, dar si la scoala gimnaziala din Buciumi. Paginile dedicate aparitiilor editoriale trimit la cateva dictionare si culegeri de onomastice ale sarbilor si croatilor din Romania, in timp ce Scriitor in 2007 este in acest numar poeta Adriana Lisandru.

Unul din reportajele acestui numar aminteste aspecte ale vietii culturale romanesti din Canada, tara in care se scrie si se citeste romaneste, unde traiesc oameni de cultura romani, care fac din acest stat de gheata unul cu inima calda. Cel de-al doilea reportaj vorbeste despre Belgrad si intalnirea internationala a scriitorilor, prin cuvintele Corinei Stirb, poeta, jurnalista din presa salajeana si participanta la eveniment.

Litanii, bibliofilie, o pagina de poezii, cateva opinii, un eseu despre eul liric in opera dramaturgului Ion Mircea si o cronica ce surprinde eternitatea secunda de secunda in poeziile Sanzianei Batiste, pseudonimul literar al unei invatatoare din Somes-Odorhei. Continua traducerile din opera lui Rene Guenon si este prezent si malaxorul de stiri, carti si reviste culturale. De mentionat ca interviul din octombrie este cu profesorul universitar doctor Ilie Moise, de laUniversitatea Lucian Blaga din Sibiu.

Leave a Comment