Sarbatoare la Bocsa

Sarbatoare la Bocsa

O serie de actiuni culturale vor avea loc duminica, 26 august, la Centrul Cultural Simion Barnutiu de la Bocsa. Potrivit unui comunicat de presa, pentru a marca ziua localitatii gazda, va fi organizat un simpozion stiintific pe tema Simion Barnutiu – personalitate marcanta a Tarii Silvaniei, urmand ca muzeografi si arhivisti de la institutiile de cultura din judet sa sustina comunicari despre viata si activitatea lui Barnutiu, nascut aici in 1808.

Tot in aceeasi zi va fi lansat si filmul documentar Vestigii istorice salajene, episoadele referitoare la centrele culturale din Bocsa si Bobota, si va fi vernisata o expozitie fotodocumentara.

Evenimentul va fi organizat de de Muzeul Judetean de Istorie si Arta Zalau – Salaj, in colaborare cu Primaria Bocsa si cu Directia Judeteana a Arhivelor Nationale Salaj.

Festival folcloric

O alta manifestare culturala va avea loc la poalele Mesesului in toamna. Localitatea Treznea va gazdui, in premiera, in 23 septembrie, prima editie a Festivalului Folcloric Floare mandra de sub Meses, manifestare dedicata dansului si cantecului popular din Salaj. In fata publicului, pe scena amplasata pe terenul de agrement Meses – Orizont, vor evolua ansambluri si grupuri folclorice din judet. Spectacolul va include si solisti vocali de muzica populara din Salaj.

Organizatorii festivalului sunt Consiliul Judetean Salaj, Primaria comunei Treznea, Asociatia Treznea, sat natal, Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Salaj si SC Mateo SRL Zalau.

Leave a Comment