Ansamblul Mesesul, prezent oriunde este solicitat

Ansamblul Folcloric Mesesul Zalau, care si-a propus inca de la infiintare – primavara anului 1996, sa preia si sa pastreze traditiile populare, a sustinut, in cursul anului trecut, spectacole folclorice in toate comunele din judet, fiind prezent la nu mai putin de 73 de spectacole, din care 52 au fost prezentate de catre sectia romana, iar 21 de sectia maghiara. Dar, pe langa spectacolele sustinute in judet, Mesesul a fost solicitat sa participe si la unele spectacole similare, organizate in Bistrita Nasaud, Cluj, Alba si Satu Mare.

Pentru anul acesta, Ansamblul Mesesul si-a propus participarea la 37 de spectacole, organizate in tot atatea localitati din judet, 22 fiind sustinute de catre sectia romana, iar restul de sectia maghiara. Seful Ansamblului Mesesul are intentia sa organizeze, la nivelul judetului Salaj, in acest an, Festivalul Ansamblurilor Folclorice Profesioniste, care ar fi o premiera pentru Salaj. Mai mult, Tiberiu Marc, presedintele Consiliului Judetean Salaj – institutie in subordinea careia se afla Ansamblul Mesesul, a declarat ca se gandeste chiar la organizarea unui festival international de folclor, atunci cand vom avea suficinte resurse pentru asa ceva.

Cu toate ca spectacolele sustinute de catre membri Mesesul au o priza mare la public, Ansamblul se confrunta cu o serie de lipsuri. Unul dintre acestea ar fi lipsa unui mijloc de transport adecvat la diferitele spectacole, iar din aceasta cauza deplasarile sunt foarte costisitoare. Din banii pe care CJS i-a alocat Ansamblului Mesesul pentru acest an, se doreste achizitionarea unor microfoane si boxe de control – a mai declarat seful Ansamblului, Ioan Ilut.

Leave a Comment