Sarbatorile de iarna in satul romanesc

Sarbatorile de iarna in satul romanescIn sala mare de expozitii temporare a Sectiei de Istorie Vasile Lucacel, din cadrul Muzeului Judetean de Istorie si Arta Zalau a avut loc vineri, 8 decembrie, deschiderea oficiala a expozitiei Sarbatorile de iarna in satul romanesc. Expozitia cuprinde piese de port popular, masti, obiecte cu semnificatie magica, fotografii cu imagini sugestive pentru obiceiurile populare de iarna, specialitati gastronomice traditionale etc..

La vernisaj au luat cuvantul Camelia Burghele – directorul Galeriilor de Arta Ioan Sima si Corina Bejinariu – muzeograf si etnograf. Aceasta expozitie incearca sa surprinda toate palierele trairii emotionale, din segmentul calendaristic al sarbatorilor de iarna. Expozitia este realizata impreuna cu Muzeul Etnografic din Cluj Napoca, si cuprinde trei dimensiuni: cea sociala, religioasa si magica. De asemenea, sunt expuse si fotografii din toate colturile tarii, cu imagini sugestive pentru obiceiurile populare de iarna, a adaugat Burgehele.

La eveniment au mai fost prezenti reprezentanti ai Bibliotecii Judetene Ionita Scipione Badescu, ai Directiei Judetene pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National (DJCCPCN) Salaj, precum si doua clase de elevi ai Colegiului National Silvania.

Leave a Comment