Gligor Popi – Romanii din Biserica Alba (Serbia)

In urma unei munci perseverente, de durata, a profesorului de istorie, dr. Gligor Popi, din Varset (in partea Banatului cuprinsa in Serbia dupa sfarsitul primului razboi mondial) vede lumina tiparului, la Varset, in anul 2006, o interesanta si mai ales subtila si bine documentata carte de istorie, cu titlul pe cat de simplu, pe atat de cuprinzator Romanii din Biserica Alba.

Biserica Alba este un orasel din Banatul din Serbia, pe frontiera cu Romania, langa cursul domol al raului Nera, nu departe de varsarea acestuia in Dunare.

Cartea are 120 de pagini in format de 21/14,5 cm, cu ISBN 86-84777-02-6, si este tiparita la Tipografia Kolor-Print din Varset, sub egida Comunitatii romanilor din Serbia, intr-un tiraj de 500 de exemplare.

Bogat ilustrata, aparuta in conditii grafice excelente, bine structurata, intr-un limbaj simplu, dar in acelasi timp de inalta tinuta stiintifica, cartea despre romanii din Biserica Alba (Bela Crkva, in limba sarba), ofera cititorului o delicatete de lectura atractiva.

Informatii pretioase ne aduce autorul, harnicul si priceputul autor, inca din Cuvant inainte (Prefata).

Leave a Comment