Poliţia Română atrage atenţia asupra înşelăciunilor privind tranzacţionarea de criptomonede, pentru inducerea în eroare a victimelor fiind folosite site-uri scam, controlate de societăţi comerciale cu sedii în paradisuri fiscale, transmite Agerpres.
Potrivit sursei citatr, victimele sunt abordate prin diferite metode (mesaje email spam/mesaje pop up/mesaje pe reţele de socializare) şi li se prezintă, de cele mai multe ori prin folosirea imaginii unei persoane publice, posibilitatea de a obţine câştiguri importante, printr-o investiţie minimă, în tranzacţionarea de criptomonede.
Până în prezent, la nivel naţional, sunt înregistrate peste 260 de dosare penale, în care persoanele vătămate au suferit prejudicii, precizează sursa citată.
Pentru a nu deveni victimă a infracţiunilor cibernetice, Poliţia Română recomandă:
-utilizarea metodelor suplimentare de prevenire în vederea efectuării tranzacţiilor online (înrolarea cardului în sistemul 3D Secure);
-să nu se ruleze programe a căror origine nu poate fi verificată;
-să nu se deschidă anexele unor e-mailuri venite din partea unor expeditori necunoscuţi;
-să nu se acceseze link-uri primite prin e-mailuri care solicită actualizarea informaţiilor personale;
-înaintea efectuării tranzacţiilor online să se verifice cât mai bine produsul şi legitimitatea site-ului sau serviciului oferit.
„Dacă aţi fost victima unei infracţiuni, sesizaţi cea mai apropiată unitate de poliţie şi puneţi la dispoziţia poliţiştilor cât mai multe informaţii”, precizează Poliţia Română.
Articol publicat în cadrul parteneriatului dintre cotidianul Magazin Sălăjean şi ziarul Bursa. www.bursa.ro
[…] Poliţia Română atrage atenţia asupra înşelăciunilor privind tranzacţionarea de criptomonede, pentru inducerea în eroare a victimelor fiind folosite site-uri scam, controlate de societăţi comerciale cu sedii în paradisuri fiscale, transmite Agerpres. Potrivit sursei citatr, victimele sunt abordate prin diferite metode (mesaje email spam/mesaje pop up/mesaje pe reţele de socializare) şi li se prezintă, de cele mai multe ori prin folosirea imaginii unei persoane publice, posibilitatea de a obţine câştiguri importante, printr-o investiţie minimă, în tranzacţionarea de criptomonede. Până în prezent, la nivel naţional, sunt înregistrate peste 260 de dosare penale,… Citeste mai mult […]
[…] Poliţia Română atrage atenţia asupra înşelăciunilor privind tranzacţionarea de criptomonede, pentru inducerea în eroare a victimelor fiind folosite site-uri scam, controlate de societăţi comerciale cu sedii în paradisuri fiscale, transmite Agerpres. Potrivit sursei citatr, victimele sunt abordate prin diferite metode (mesaje email spam/mesaje pop up/mesaje pe reţele de socializare) şi li se prezintă, de cele mai multe ori prin folosirea imaginii unei persoane publice, posibilitatea de a obţine câştiguri importante, printr-o investiţie minimă, în tranzacţionarea de criptomonede. Până în prezent, la nivel naţional, » Mai multe detalii […]
[…] CITESTE MAI MULTE DESPRE ACEASTA STIRE […]