Bacalaureatul continua

Bacalaureatul continua

Ultima proba orala din aceasta sesiune de bacalaureat, cea de evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala, incepe astazi si se va incheia miercuri. Aproximativ 2.200 de absolventi de liceu salajeni sunt asteptati la aceasta proba. Important de retinut este ca niciuna dintre probele orale nu este eliminatorie, decat in cazul fraudei sau tentativei de fraudare a examenului.

Candidatii pot alege dintre urmatoarele limbi de circulatie internationala studiate pe parcursul invatamantului liceal: limba engleza, limba franceza, limba germana, limba italiana, limba spaniola, limba portugheza, limba rusa, limba ebraica, limba japoneza sau limba neogreaca. Testarea se face prin trei tipuri de probe: proba de intelegere a unui text audiat cu durata de 20 de minute; proba scrisa cu durata de 120 de minute si proba orala cu durata de 10-15 minute.

Dupa cateva zile de pauza, absolventii cursurilor liceale vor incepe examenele scrise. Prima proba scrisa va avea loc in data de 2 iulie, la Limba si literatura romana, a doua zi fiind programata proba de Limba si literatura materna. Proba obligatorie a profilului se va sustine in data de 4 iulie, candidatii avand de dat ultima proba a sesiunii de vara a bacalaureatului in 6 iulie, cea la alegere a profilului si specializarii. Primele rezultate se vor afisa in 8 iulie, dupa solutionarea eventualelor contestatii, in data de 13 iulie fiind afisate rezultatele finale.

A doua sesiune a bacalaureatului din acest an se va desfasura in intervalul 16 iulie, cand incepe perioada de inscrieri, si 31 august, cand este ultima proba scrisa. Rezultatele finale ale candidatilor participanti la sesiunea de toamna vor fi afisate in data de 5 septembrie.

Leave a Comment