Elevii au dat buzna la targul de joburi pentru vacanta

Elevii au dat buzna la targul de joburi pentru vacantaSute de elevi si studenti au luat cu asalt vineri targul de joburi de vacanta. Evenimentul a fost organizat de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Salaj si Consiliul Local al Tinerilor Zalau si s-a derulat la Casa de Cultura a Sindicatelor din municipiu. Potrivit informatiilor oferite de directorul AJOFM Salaj, Romeo Sarca, la actiunea Jobtin 2012 au participat peste 200 de persoane interesate. Pentru acestea au fost ofertate 106 locuri de munca de catre 10 agenti economici. Este vorba de 10 locuri de munca ca agent de asigurari, 5 agent coordonator, 5 – confectioner imbracaminte, 3 – pentru vanzatori, 7 – ajutor bucatar, 7 – ajutor ospatar, 3 – sudor, 61 – muncitor necalificat, inginer constructor – 1, arhitect – 2. Tinerii au fost foarte entuziasmati de aceasta initiativa, cei mai multi dintre ei declarand ca banii le-ar prinde bine pentru achitarea costurilor unei tabere sau excursii. Au fost si elevi care au spus ca au nevoie de bani pentru plata cursurilor Scoala Auto, pentru organizarea majoratului sau pentru cumpararea de obiecte vestimentare.

In plus, directorul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Salaj, Romeo Sarca, a subliniat ca aceasta actiune raspunde, in acelasi timp, pretentiilor angajatorilor ca viitorii salariati sa aiba experienta. Organizand aceasta bursa, am urmarit ca elevii si studentii care nu sunt in focul examenelor sa aiba sansa sa intre pe piata muncii pe perioada verii si sa dobandeasca experienta atat de mult invocata de angajatori la incadrarile pe perioada nedeterminata, a sustinut Romeo Sarca.

Potrivit prevederilor legale (Legea 53/2003 cu privire la activitatea in munca a tinerilor sub varsta de 18 ani), o persoana dobandeste capacitatea de munca la implinirea varstei de 16 ani. In cazul tinerilor sub 18 ani durata timpului de munca este de 6 ore pe zi si de 30 de ore pe saptamana, iar tinerii care nu au implinit 18 ani nu pot presta munca suplimentara si nici munca de noapte.

Leave a Comment