S-au desemnat castigatorii concursurilor pompierilor

S-au desemnat castigatorii concursurilor pompierilor Echipajele de la Scoala Gimnaziala Silvania, Colegiul National Simion Barnutiu din Simleu Silvaniei si Scoala Gimnaziala din Buciumi s-au clasat pe primele locuri la etapele judetene ale concursurilor cercurilor de elevi Prietenii Pompierilor si Cu viata mea apar viata, desfasurate la finele saptamanii trecute, in Zalau. Competitiile au fost organizate de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Porolissum al judetului Salaj, in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean Salaj.

Astfel, la concursul Prietenii Pompierilor au participat opt echipaje de la Scolile Gimnaziale Iuliu Maniu, Simion Barnutiu si George Cosbuc din Zalau, Scoala Gimnaziala Silvania din Simleu Silvaniei si de la Scolile Gimnaziale din Romanasi, Nusfalau, Chiesd si Aghires. Concurentii au fost supusi la trei probe: una teoretica si doua practice, anume pista de indemanare peste obstacole si stafeta 400 de metri cu obstacole. La finalul competitiei, clasamentul s-a prezentat astfel: locul intai i-a revenit Scolii Gimnaziale Silvania din Simleu, urmatoarele clasate fiind in ordine scolile din: Chiesd, Nusfalau, Aghires, Romanasi, Ortelec, Scolile Gimnaziale Iuliu Maniu si Simion Barnutiu din Zalau.

La concursul Cu viata mea apar viata, organizat la sediul inspectoratului, s-au inscris 14 echipaje, respectiv de la patru unitati liceale si zece scoli gimnaziale. Echipajele au fost puse la incercare pe parcursul a trei probe: una teoretica si doua practice: transportul asistat al unui accidentat asezat pe targa pe distanta de 50 de metri si deplasarea cu masca pe figura intr-un raion cu obstacole contaminat. La finalul competitiei, au fost desemnati castigatoare echipele: primul loc – Colegiul National Simion Barnutiu din Simleu, in ordine descrescatoare obtinerii premiilor: Grupul Scolar Ioan Ossian Simleu, Grupul Scolar Voievod Gelu Zalau si Grupul Scolar Mihai Viteazul Zalau. La gimnaziu, clasamentul s-a prezentat astfel: prima pozitie – Scoala Gimnaziala din Buciumi, Scoala Silvania Simleu, Scoala din Chiesd, Scoala Andrei Muresanu Cehu Silvaniei, Scolile Gimnaziale Gheorghe Lazar si Simion Barnutiu din Zalau, Romanasi, Surduc, Agrij si Scoala Gimnaziala Mihai Eminescu.

Potrivit purtatorului de cuvant al ISU Salaj, Lucian Jacodi, obiectivele acestor concursuri sunt: cunoasterea factorilor de risc potential generatori de situatii de urgenta, adoptarea unui comportament adecvat si cunoasterea modului de actiune in cazul unor urgente, formarea si dezvoltarea la elevi a unor trasaturi cum ar fi spiritul de echipa, initiativa, curajul, perseverenta, corectitudinea si disciplina.

Castigatorii competitiilor au fost recompensati cu diplome, cupe si cu premii in bani inmanate de catre conducerea ISU Salaj, care a laudat, totodata, comportamentul si pregatirea de care au dat dovada echipajele la concursuri.

Leave a Comment