Primii pasi in cariera incep din liceu

Primii pasi in cariera incep din liceu

Toate liceele si colegiile din Salaj si-au prezentat, ieri, ofertele de studiu pentru absolventii claselor de gimnaziu care sa le calce pragul din toamna, odata cu lansarea targul ofertei educationale Pasi in cariera. Evenimentul se desfasoara in perioada 14-16 mai si este organizat de Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Salaj, Centrul Judetean de Resurse si de Asistenta Educationala (CJRAE) Salaj si Centrul Judetean de Asistenta Psihopedagogica (CJAP) Salaj.

Deschiderea festiva a targului educational a avut loc in sala festiva a Colegiului Tehnic Alesandru Papiu Ilarian din Zalau. Au fost prezenti la festivitate, din partea autoritatilor judetene: presedintele Consiliului Judetean Salaj – Tiberiu Marc, inspectorul scolar al ISJ Salaj – Ioan Abrudan, directorul Agentiei Judetene de Ocuperea Fortei de Munca – Romeo Sarca, directorul CJRAE – Melania Gardan, directorul CJAP – Adina Mesaros; precum si directorii scolari, cadrele didactice si, bineinteles, elevii si parintii acestora, interesati de unitatea la care sa studieze din aceasta toamna.

Potrivit organizatorilor, scopul acestui targ al ofertei educationale este orientarea in cariera a tinerilor, prin definirea deciziei si identificarea alternativelor, explorarea si evaluarea ofertelor, intocmirea unui plan de cariera si alegerea drumului spre o cariera de succes, inca din anii de liceu. Printre cei care au luat cuvantul la deschiderea festiva s-a numarat si reprezentantul Consiliului Judetean al Elevilor, Denisa Petric, care si-a incurajat colegii pentru alegerea unitatii si profilului potrivit pentru anii de liceu.

Pasi in cariera urmareste cresterea performantelor scolare ale elevilor, la materiile legate de scopurile lor in cariera, constientizarea relatiei intre deprinderile si cunostintele dobandite in scoala, dobandirea unor cunostinte specifice despre ocupatii si cariere si a unei atitudini de exploatare a oportunitatilor. Cei interesati pot sa studieze si astazi si maine, intre orele 14-17, ofertele puse la dispozitie pe standurile unitatilor liceale din judet.

Leave a Comment