Elevii salajeni, premianti la Ecomat

Prima editie a Concursului interjudetean de matematica aplicata in economie Ecomat, desfasurata la finele lunii aprilie, la Colegiul Economic Iulian Pop din Cluj-Napoca, s-a incheiat cu succes pentru elevii salajeni participanti. La aceasta prima editie au raspuns afirmativ invitatiei initiatorilor colegiile economice sau liceele care au clase cu profil servicii din sase judete: Salaj, Bihor, Bistrita-Nasaud, Cluj, Maramures si Satu Mare.

Profesorul de matematica Mirel Matyas, din cadrul Colegiului Tehnic Alesandru Papiu-Ilarian Zalau, a declarat ca opt elevi ai unitatii scolare mentionate au participat la acest concurs interjudetean, insotiti de profesorii Paul Florinel si Vasile Sirb. Rezultatele candidatilor au fost remarcabile, obtinand doua premii si doua mentiuni: Andreea Camelia Tripon – premiul I la clasa a XI-a (profesor coordonator Paul Florinel); Cristina Mihaela Pop – premiul III la clasa a XII-a (profesor Alexutan Klara); Darius Rus – mentiune la clasa a XI-a (profesor Vasile Sirb) si Diana Lucaci – mentiune la clasa a XII-a (profesor Vasile Sirb).

Concursul organizat in data de 28 aprilie s-a adresat elevilor liceelor tehnologice, cu profil servicii, pentru a calcula potentialul pentru a sustine performanta in domeniul matematicii. Concursul Ecomat ofera, de asemenea, o sansa acestor elevi de a-si masura nivelul pregatirii, de a se afirma si, nu in ultimul rand, de a face schimb de cunostinte, opinii, idei cu colegii lor din alte judete. Se stie ca elevii de la profilele tehnologice nu au aceleasi sanse in conditiile in care concureaza cu colegii lor de la profilul real: matematica-informatica sau stiinte ale naturii. Prin urmare, initierea unui concurs de matematica intre elevi de la acelasi profil, cum sunt serviciile, s-a impus ca o necesitate pentru imbunatatirea performantei scolare, dupa cum sustin organizatorii acestei competitii.

A doua editie a concursului va avea loc anul viitor in Satu Mare si va fi organizata de Colegiul Economic Gheorghe Dragos.

Leave a Comment