Se cauta cei mai cuminti si mai constiinciosi elevi

Se cauta cei mai cuminti si mai constiinciosi eleviEducatia elevului constituie principalul obiectiv al profesorului, acesta fiind si punctul de pornire al unui proiect desfasurat de cadrele didactice de la Scoala Gimnaziala Porolissum din Zalau. Initiativa, intitulata Cei mai cuminti si mai constiinciosi elevi, are rolul, dupa cum il transmite si titlul proiectului, de a cauta in unitatea scolara cei mai buni dintre elevi in activitatea desfasurata pe parcursul orelor de curs.

Acest proiect, demarat in luna ianuarie a anului in curs, are in vedere construirea fundatiei care sta la baza viitorului adult, mai ales acum, cand tinerii se indeparteaza din ce in ce mai mult de ceea ce inseamna, cu adevarat, educatia scolara. Viata dovedeste ca o educatie buna, capacitatea de a adopta un comportament corect asigura jumatate din succesul copilului in viata. Modelarea comportamentului copiilor ca viitori membri ai comunitatii noastre revine scolii, cadrelor didactice, oamenilor de cultura etc.

Inca din luna ianuarie, profesorii coordonatori ai proiectului, Daniela Sabadus si Simona Brumar, au anuntat toti elevii despre implementarea programului, derulat cu ajutorul tuturor cadrelor didactice ale scolii, in principal, cu sprijinul invatatorilor si diringintilor delegati sa monitorizeze, indeaproape, atitudinea elevilor atat la orele de curs, cat si in pauze.

Perioada de desfasurare a proiectului este februarie – martie 2012, fiind structurat in doua etape. Una dintre acestea s-a incheiat la sfarsitul lunii februarie, cand au fost desemnati elevii castigatori, respectiv cate doi elevi – cei mai cuminti – si cate doi elevi – cei mai constiinciosi, din fiecare clasa. Rasplata acestora este expunerea fotografiilor copiilor alesi pe panoul de onoare la avizierul scolii. Cea de-a doua etapa a proiectului se va finaliza in cursul acestei luni, tot prin desemnarea elevilor care dau dovada ca merita, intr-adevar, sa-si vada numele si fotografiile pe panoul de onoare al scolii.

Proiectul propus are in vedere valorificarea cunostintelor civice, formarea laturii estetice si sociale a personalitatii umane, dezvoltarea gustului pentru frumos. Scopul este formarea trasaturilor morale ale elevilor, modelarea comportamentului in vederea educarii si pregatirii pentru viata.

Leave a Comment