Nici 18 la suta din candidati nu au trecut BAC-ul

Nici 18 la suta din candidati nu au trecut BAC-ul

Ultima proba din sesiunea de toamna a examenului de Bacalaureat 2011 a avut loc vineri. Pentru toate probele la care s-au sustinut examinari s-au inscris 314 elevi, din care doar 232 au fost prezenti. Din informatiile oferite de Ioan Abrudan, inspector general scolar al Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, la nivel de judet au absentat 82 de candidati, iar un elev a fost eliminat (de la Centrul de Examinare de la Liceul Pedagogic). Reprezentantul invatamantului salajean a mentionat, fara a putea sa ne dea alte detalii, ca elevul a avut o tentativa de frauda, incercand sa copieze. Proba care a avut loc vineri, la alegere, in functie de profilul de invatamant, s-a sustinut la: Biologie sau Fizica, Chimie, Geografie, Filozofie, Psihologie, Logica si argumentare.

Procentul indica o stare de normalitate

Rezultatele celei de-a doua sesiuni a examenului de Bacalaureat 2011 au fost afisate ieri. Din cele aflate de la Ioan Abrudan, procentul de promovabilitate la nivel de judet, raportat la numarul de candidati prezenti in salile de examen a fost de 17,94 la suta. Totodata, procentul de promovabilitate calculat in functie de numarul elevilor inscrisi la concurs a fost de 15,03 la suta la nivel de judet.

In Salaj, s-au inscris pentru BAC-ul de toamna 1.007 elevi, 160 nu s-au mai prezentat la examene, 152 au reusit la probele sustinute, iar 690 au fost respinsi. Cinci elevi au fost eliminati pentru tentative de frauda, acestia nu vor mai putea sustine acest examen timp de doua sesiuni consecutive..

Un astfel de rezultat era de asteptat pentru judetul nostru, daca tinem cont de promovabilitatea din primavara, de 58 la suta. Procentul inregistrat in Salaj reflecta o stare de normalitate, pentru ca unii dintre candidati au avut de recuperat, fata de examentul din prima sesiune, o valoare mare a notei pentru a ajunge la 6. Nu pot spune ca supravegherea cu camere de luat vederi a avut un impact major asupra situatiei finale, ci mai ales pregatirea elevilor. Nu cred ca in intervalul scurs de la prima sesiune si pana acum candidatii au putut face prea mari minuni in ce priveste acumularea de cunostinte noi, a apreciat inspectorul general scolar al Inspectoratului Scolar Judetean Salaj.

Recorectarea lucrarilor in cazul contestatiilor, care se puteau depune ieri, dupa afisarea rezultatelor, se va face pana in 6 septembrie. Urmeaza ca in data de 7 septembrie sa fie afisate rezultatele finale de la sesiunea a II-a a examenului de Bacalaureat 2011.

Leave a Comment