autor: Alanna Collen
Obezitate, autism, boli mintale, sindromul intestinului iritabil, alergii, boli autoimune, cancer. Poate părea de-a dreptul șocant, dar epidemia de boli moderne ar putea să-și găsească rezolvarea în propriul nostru organism. Nu suntem doar carne și sânge, mușchi și os, creier și piele, ci și bacterii și fungi. De fapt, suntem mai mult „ele” decât „noi”.
Pe durata vieții, un om este gazdă pentru microbi cu o greutate echivalentă celei a cinci elefanți africani. Pielea este plină de ei. Pe vârful degetului arătător avem un număr mai mare de microbi decât populația Marii Britanii. În intestin avem 100 de trilioane de microbi, care se dezvoltă precum un recif de corali pe fundul mării. În jur de 4000 de specii diferite își croiesc propriile nișe printre faldurile intestinului. Celulele noastre, deși mult mai mari ca volum și greutate, sunt depășite numeric în raport de unu la zece de celulele microbilor care trăiesc în și pe noi. În general, vorbim despre bacterii – viețuitoare microscopice unicelulare. Alături de bacterii, există și alți microbi – virusuri, fungi și arhee.
Cartea poate fi comandată de la Web: https://www.all.ro/
[…] autor: Alanna Collen Obezitate, autism, boli mintale, sindromul intestinului iritabil, alergii, boli autoimune, cancer. Poate părea de-a dreptul șocant, dar epidemia de boli moderne ar putea să-și găsească rezolvarea în propriul nostru organism. Nu suntem doar carne și sânge, mușchi și os, creier și piele, ci și bacterii și fungi. De fapt, suntem mai mult „ele” decât „noi”. Pe durata vieții, un om este gazdă pentru microbi cu o greutate echivalentă celei a cinci elefanți africani. Pielea este plină de ei. Pe vârful degetului arătător avem un număr mai mare… » Mai multe detalii […]