Astazi incep probele scrise la bacalaureat

Astazi incep probele scrise la bacalaureat

Candidatii inscrisi la cea de-a doua sesiune de bacalaureat de anul acesta sustin, astazi, prima proba scrisa, cea de Limba si literatura romana. Spre deosebire de sesiunea anterioara, absolventii de liceu din judetul Salaj vor trebui sa rezolve subiectele sub supraveghere sporita, in toate salile de examen fiind amplasate camere web. Peste 50 de astfel de aparate de supraveghere au fost montate in salile de examinare, conform cerintelor ministerului de organizare a unei sesiuni de bacalaureat sub supraveghere video.

Pentru sesiunea de toamna a bacalaureatului au fost stabilite trei centre de examen, respectiv: Liceul Pedagogic Gheorghe Sincai Zalau, Grupul Scolar Octavian Goga din Jibou si Colegiul Tehnic Iuliu Maniu Simleu Silvaniei.

Cea de-a doua proba scrisa, la limba si literatura materna, se va desfasura in data de 30 august. Urmatoarele doua probe scrise, respectiv cea obligatorie a profilului si cea la alegere a profilului si specializarii, vor avea loc in 31 august si respectiv, 2 septembrie.

La probele orale desfasurate saptamana trecuta s-au prezentat doar 31 de candidati, din cei aproape 50 de candidati inscrisi. Toti candidatii care au sustinut probele de competenta au promovat aceste testari. Aproximativ 1.000 de candidati salajeni nu au promovat examenul de bacalaureat din prima sesiune.

Leave a Comment