Scoala Gimnaziala Nr.1 Simleu, in topul scolilor generale

Scoala Gimnaziala Nr.1 Simleu, in topul scolilor generale

Scoala Gimnaziala Nr.1 Simleu Silvaniei se afla pe primul loc din intreg judetul Salaj, cu cele mai mari medii de admitere la liceu ale elevilor care si-au finalizat aici cursurile gimnaziale. Conform unui studiu realizat la nivel national, aceasta unitate de invatamant ocupa, insa, doar locul 36 in clasamentul cu cele mai bune medii obtinute la admitere in cea mai buna unitate de invatamant din fiecare judet din tara. Pentru fiecare scoala in parte s-a calculat media aritmetica a rezultatelor absolventilor de clasa a VIII-a din acest an.

Topul a fost realizat de site-ul admitereliceu.ro si este condus de Colegiul Nicolae Balcescu din Braila, cu media aritmetica a mediilor de admitere ale elevilor de 9,66. Cele mai slabe rezultate au fost obtinute de elevii Liceului Teoretic Nagy Mozes Targu Secuiesc, din judetul Covasna, a carui medie este de doar 8,36. Doar la cateva sutimi departare se afla in clasament Scoala Gimnaziala nr. 1 Simleu Silvaniei, avand media aritmetica a mediilor de admitere la liceu ale elevilor de 8,6. Doar in sapte judete s-au inregistrat medii mai mici decat in Salaj, respectiv in Covasna, Caras Severin (Scoala cu clasele I-VIII nr. 2 Resita – 8,40), Ialomita (Liceul de Arta Ionel Perlea Slobozia – 8,52), Tulcea (Scoala cu clasele I-VIII Maliuc – 8,54) si Sibiu (Scoala cu clasele I-VIII Ion Luca Caragiale Sibiu – 8,55).

Site-ul admitereliceu.ro a realizat, de asemenea, un clasament al celor mai bune 20 de scoli generale din fiecare judet. Astfel, la nivelul judetului Salaj, locul doi a fost adjudecat, la doar trei sutimi fata de unitatea de invatamant din Simleu, de catre elevii Scolii Gimnaziale Gheorghe Lazar din Zalau, cu media 8,57. Locul trei este detinut de Scoala Gimnaziala Simion Barnutiu Zalau, avand media aritmetica a mediilor de admitere la liceu 8,39. Celelalte scoli in ordinea descrescatoare mediilor sunt: Scoala Gimnaziala Horea Simleu Silvaniei (8,34), Scoala Gimnaziala Mihai Eminescu Zalau (8,31), Scoala Gimnaziala Valcau de Jos (8,30), Scoala Gimnaziala Inau (8,28), Scoala Gimnaziala Nr.2 Sarmasag (8,28), Scoala Gimnaziala Fildu de Mijloc (8,24), Scoala Gimnaziala Panic (8,14), Scoala Gimnaziala Babeni (8,13), Scoala Gimnaziala Peceiu (8,12), Scoala Gimnaziala Almasu (8,10), Scoala Gimnaziala Maeriste (8,07), Scoala Gimnaziala Carastelec (8,04), Scoala Gimnaziala Borla (8,03), Liceul Sportiv Avram Iancu Zalau (8,02), Scoala Gimnaziala Simisna (8,02), Scoala Gimnaziala Marca (8,02) si Scoala Gimnaziala Porolissum Zalau (8).

Leave a Comment