S-a dat startul olimpiadei naţionale de slovacă, cehă şi sârbă

S-a dat startul olimpiadei naţionale de slovacă, cehă şi sârbăZeci de elevi din mai multe judeţe ale ţării, printre care se numără şi Sălajul, au participat la deschiderea festivă a fazei naţionale a olimpiadei de slovacă, cehă şi sârbă, organizată ieri în sala festivă a Şcolii Gimnaziale Corneliu Coposu din Zalău. Alături de aceştia au fost prezenţi: preşedintele Uniunii Sârbilor din România – dr. Slavomir Gvozdenovici, reprezentantul Uniunii Slovace şi Cehă din România – Francisc Merco, reprezentanţi de la Universitatea Bucureşti – conferenţiar dr. Octavia Nedelcu şi lector dr. Sorin Paligă; iar din partea autorităţilor locale şi judeţene: inspectorul şcolar general Ioan Abrudan, subprefectul Onorica Abrudanu şi viceprimarul Daniela Coţa, precum şi profesorii însoţitori ai elevilor şi din comisia naţională de evaluare.

Potrivit inspectorului pe problemele minorităţilor din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, Rita Rosz, la această etapă a olimpiadei s-au calificat 140 de elevi din judeţele: Sălaj, Arad, Bihor, Caraş Severin, Mehedinţi şi Timiş. Din judeţul Sălaj vor participa însă doar şase elevi din clasele VII-VIII de la Şcoala Gimnazială Făgetu. Elevii au fost încurajaţi şi felicitaţi pentru participarea la această olimpiadă naţională, cu atât mai mult cu cât toţi cei prezenţi din sală au ajuns la un nivel de olimpiadă naţională. Imediat după încheierea momentului festiv, concurenţii au fost invitaţi la Grupul Şcolar Voievodul Gelu Zalău pentru susţinerea probelor de concurs.

Festivitatea de premiere a elevilor câştigători ai olimpiadei naţionale de slovacă, cehă şi sârbă va avea loc în cursul zilei de joi, în Sala Festivă Avram Iancu din cadrul Primăriei Municipiului Zalău. Ultima dată când s-a desfăşurat etapa naţională a olimpiadei de slovacă şi sârbă a fost în anul 2002, la Şimleu Silvaniei.

Leave a Comment