Zeci de premii elevilor participanti la proiectul Tineri pentru tineri

Zeci de premii elevilor participanti la proiectul Tineri pentru tineri

Peste 80 de elevi salajeni au fost premiati, in cursul zilei de ieri, pentru implicarea in Proiectul educativ Tineri pentru tineri, realizat de Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog (CPECA) Salaj, in parteneriat cu Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Salaj si Directia de Sanatate Publica Salaj. Festivitatea de incheiere a proiectului, avand ca motto Drogul – refugiu iluzoriu, s-a desfasurat in sala festiva a Colegiului National Silvania Zalau.

Potrivit organizatorilor, acest proiect s-a derulat pe o perioada de trei luni sub forma de concurs intre elevii de la Colegiul National Silvania Zalau, Grupul Scolar Voievodul Gelu Zalau si Liceul Teroretic Ion Agarbiceanu Jibou. Fiecare clasa din liceele implicate in proiect au avut de organizat o activitate de petrecere a timpului liber pentru ceilalti tineri de varsta lor, in scopul adoptarii unui stil de viata sanatos, fara tutun, alcool si droguri. Activitatile propuse au avut ca punct de reper urmatoarele teme: Consumul de tutun – iluzie a maturitatii, Consumul de alcool – placere sau refugiu si Substante etnobotanice – tendinte noi in consumul de droguri.

Fiecare dintre elevii participanti la acest proiect si-au dus la indeplinire sarcinile, cooptand un public format din aproximativ 500 de tineri de varsta lor la activitatile desfasurate. Drept urmare, am decis ca astazi (joi n.r.), la finalizarea proiectului, sa ii premiem pentru efortul depus, a declarat coordonatorul CPECA Salaj, Valer Merce.

Au fost acordate astfel elevilor 86 de premii si diplome de participare la proiect, precum si dirigintilor Clara Dan – de la Colegiul National Silvania Zalau, Ioan Driha – de la Grupul Scolar Voievodul Gelu Zalau, si Victor Varga – de la Liceul Teroretic Ion Agarbiceanu Jibou, si consilierului scolar Daniela Nut.

Obiectivele propuse prin acest proiect au fost informarea elevilor asupra principalelor tipuri de droguri si a efectelor acestora asupra sanatatii fizice si psihice, angrenarea unui numar cat mai mare de elevi in practicarea unor activitati cultural-educative cu tematica antidrog, dezvoltarea capacitatii de a lua decizii corecte privind modul de viata sanatos si formarea unor atitudini si comportamente adecvate promovarii propriei sanatati.

Leave a Comment