Elevii salajeni, pregatiti cu bani europeni pentru piata muncii

Elevii salajeni, pregatiti cu bani europeni pentru piata munciiAproximativ 400 de elevi din invatamantul profesional si tehnic din patru judete din tara, printre care si Salajul, au sansa sa urmeze stagii de pregatire practica pentru piata muncii, cu bani europeni. Este vorba de proiectul Stagii de pregatire practica de calitate – elevi mai bine pregatiti pentru piata muncii! implementat de Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Alba, in parteneriat cu Inspectoratele Scolare din judetele Salaj, Gorj si Timis si lansat in cursul zilei de ieri, in Amfiteatrul Colegiului Tehnic Alesandru Papiu Ilarian din Zalau.

Acest proiect este cofinantat prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane si are ca obiectiv principal cresterea relevantei rezultatelor practice dobandite de elevii din invatamantul profesional si tehnic la locul de munca si facilitarea tranzitiei de la scoala la viata activa prin cresterea abilitatilor practice in anii scolari 2010-2011 si 2011-2012, cresterea calitatii stagiilor de practica, elaborarea si implementarea de materiale suport performante, precum si dezvoltarea unui parteneriat activ si eficient, a declarat inspectorul scolar de specialitate al ISJ Salaj, Rodica Costache.

Cinci unitati de invatamant din judetul Salaj fac parte din acest proiect, si anume: Colegiului Tehnic Alesandru Papiu Ilarian din Zalau, Colegiului Tehnic Iuliu Maniu Simleu Silvaniei, Grupul Scolar Industrial Sarmasag, Grupul Scolar Cserey-Goga Crasna si Grupul Scolar Nusfalau.

La evenimentul de ieri au participat, din partea Inspectoratului Scolar Judetean Alba, inspectorul scolar de specialitate si asistent manager de proiect, Dan Chereches, expertii din proiect, echipele manageriale din cele cinci unitati scolare implicate in proiect, cadre didactice de specialitate, agentii economici implicati in proiect, elevii din grupele care vor efectua stagiile de practica programate in proiect, precum si reprezentanti ai comunitatii locale.

Leave a Comment